Chris Hemsworth válcuje Netflix. Jeho poslední novinka se dostala mezi 10 nejsledovanějších filmů všech dob

Michaela Pašková
Foto: Jasin Boland/Netflix

Oblíbený herec Chris Hemsworth jako specialita na špinavou práci v hitu Vyproštění (Extraction) opravdu válí. Nejenom, že Tyler Rake je jedním z nejhrozivějších akčních hrdinů současnosti, ale nyní válcuje rovněž žebříček nejsledovanějších filmů Netflixu všech dob.

Pouhých 66 dní stačilo akčnímu snímku Vyproštění 2 na probojování se do TOP 10 nejsledovanějších filmů Netflixu všech dob. Nicméně první díl se dvojce zatím překonat nepodařilo. V pokračování akčního snímku z roku 2020 se Chris Hemsworth jako žoldák Tyler Rake vydává na další nebezpečnou misi.

Poté, co na konci prvního dílu Rake schytal kulku do krku, byl upoután na lůžko. Přestože to vypadalo, že život žoldáka má už za sebou, přišla důležitá zakázka. Přeci jenom, kdy vás exmanželka požádá, abyste z gruzínského gulagu zachránili její sestru a děti? Změna prostředí z temných ulic Dháky do chladné a zasněžené krajiny východní Evropy pomohla pokračování udržet zájem diváků.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Vydělával si čištěním zaschlého mléka z odsávaček a v koupelně má Thorovo kladivo. Chris Hemsworth slaví kulatiny

Foto: Larry Horricks/Netflix

Ihned po premiéře byla dvojka hojně vychvalována a hodnocena jako lepší než první díl. Není proto divu, že se k ní diváci stále rádi vracejí, díky čemuž dosáhla důležitého milníku. Podle Netflixu je Vyproštění 2 aktuálně na desátém místě v žebříčku TOP 10 anglicky mluvených snímků.

Dvojka se může pochlubit 130,9 miliony zhlédnutí. Jednička tak má se svými 135,7 milióny zhlédnutí na devátém místě jen nepatrný náskok. Zajímavé ovšem je, že dvojka má větší počet zhlédnutých hodin než její předchůdce. Druhý díl diváci sledovali 270,6 milionu hodin a první ‘pouhých’ 266,9.

Foto: Netflix

Změna prostředí a nový padouch se od tvůrců očekává i v budoucím Vyproštění 3. Pouhý den po uvedení dvojky sám Chris Hemsworth v rozhovoru pro Total Film potvrdil probíhající jednání o navazujícím snímku. „Líbí se mi to. Rád hraji tuto postavu. Zbožňuju tenhle svět. Jsem rád, že mám něco dalšího mimo Marvel, co nashromáždilo tolik fanoušků, něco víc v reálném světě. Upřímně mám pocit, že jsme natočili lepší film než ten první. To je ve světě franšíz vzácné. Byla by škoda, kdybychom se nepokusili o další.“

PSALI JSME TAKÉ: 5 skvělých akčních filmů, které si hned teď můžete pustit na Netflixu

Sam Hargrave, režisér prvního i druhého dílu Vyproštění, v minulosti zavtipkoval, že bude potřeba ještě několika filmů, než on a jeho tým pořádně prozkoumají, zda může Tyler Rake vůbec zemřít. Pro Total Film režisér uvedl: „Tato franšíza má tolik možností, kam se s ní můžeme vydat. Jsem nadšený z toho, co by mohlo být dalším dobrodružstvím Tylera Rakea. Uvidíme, jak si povede druhý díl a jak na něj budou lidé reagovat. Pokud svět zatouží po dalším dobrodružství tohoto žoldáka, myslím, že by to bylo něco, co bych rád viděl na plátně. Mám nápad, ale neprozradím vám ho.“

V závislosti na sledovanosti a hodnocení třetího dílu je docela možné, že by se franšíza mohla rozšířit o filmy s jinou hlavní postavou. Hargrave v rozhovoru pro Collider naznačil, že by se mohl objevit spin-off, jehož hlavními postavami by byli Nik Khan a Yaz. Dle režiséra je Nik Khan oblíbenou postavou a ve druhém díle bylo zaseto malé semínko, které by mohlo vést k jejímu vlastnímu dobrodružství.

Foto: Netflix


Zdroje: Netflix, Total Film, Collider, Screen Rant

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Ladislav Renner

    Dvojka nebyla zlá, ale jednička za mne o dost povedenější...