5 skvělých akčních filmů, které si hned teď můžete pustit na Netflixu

Michaela Pašková
Foto: Lions Gate Films

Doba, kdy Arnold Schwarzenegger a Sylvester Stallone se svými nepřehlédnutelnými svaly vévodili světu akčních filmů a jejich plakáty zdobily stěny, je dávno pryč. Přesto filmová studia neustále chrlí akční snímky, které stojí za pozornost. V našem seznamu naleznete pár starších, ale za to skvělých akčních kousků. Všecky byly natočeny před více než deseti lety.

96 hodin (Taken)

Bývalý agent ve výslužbě, kterého ztvárnil Liam Neeson, povolil své sedmnáctileté dceři Kim, aby se svou kamarádkou Amandou vyrazila na výlet do Paříže. Nicméně jakmile dívky dorazí do cíle, vezmou si taxík a jen tak mezi řečí prozradí, že jsou v Paříži úplně samy. Netrvá dlouho a unese je albánský gang obchodující s lidmi. Vystrašené Kim se podaří zavolat svému otci a oznámit mu únos. V krátkém rozhovoru s jedním z únosců naštvaný otec hrozí, že pokud děvčata okamžitě nepustí, všechny je zabije. Únosce se mu vysměje a popřeje hodně štěstí. Bývalý agent tak okamžitě vyráží do Paříže, aby svou dceru a její kamarádky zachránil a dostál svému slibu všechny zabít. Akční film z roku 2008 patří mezi povedené snímky a v Česko-Slovenské filmové databázi dosahuje v hodnocení skvělých 85 %.

Ninja Assassin

Filmový tvůrci Matrixu stojí za vznikem velké akční pecky pojednávající o bojových uměních. Smrtelně nebezpečný Raizo (Rain) se odvrátil od mýtického klanu Ozunu, který z něj vychoval nelítostného zabijáka. Protože autoritativní patriarcha, jehož ztvárnění se ujal Šó Kosugi, legenda bojových umění, nezapomíná a neodpouští, vyšle své zabijáky zabít Raiza. Ten je na útěků s agentkou Europolu, která má důkaz o tom, že klan za úplatu poskytuje své zabijácké služby vládám různých zemí. Jak Raizo postupně masakruje své bývalé spolubojovníky a stále více se blíží utkání se svým bývalým pánem. Snímek Ninja Assassin je od začátku do konce neskutečnou akční jízdou.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Téměř 70letý Liam Neeson v akčním bijáku zatočil s drogovým kartelem. Na Netflix míří Poslední výstřel

Osamělý mstitel (A Man Apart)

Sean Vetter (Vin Diesel) a Demetrius Hicks (Larenz Tate) jsou příslušníky speciální jednotky, která na americko-mexických hranicích bojuje v probíhající drogové válce. Ve své práci jsou parťáci úspěšní, protože vyrostli na ulici a z grázlů se proměnili v policisty. V krvavé přestřelce se jim podaří zatknout mafiánského bosse Meme Lucera a uvěznit ho ve Spojených státech. Nicméně na jeho místo okamžitě nastupuje krutý Diablo. Do Vetterova domu vnikají zabijáci, kteří mají jediný cíl, a to zabít agenta a jeho ženu. Bohužel se jim podaří ženu zabít, ale Vettero i přes těžká zranění přežívá. Dozvídá se, že za vším stojí Diablo a hodlá se pomstít. Pomoc vyhledává u na doživotí odsouzeného Lucera, kterému Diablo rovněž zabil ženu a malého syna.

Boj (War)

Jason Statham a Jet Li si šli po krku v akčním snímku Boj, který diváky přivedl do světa agentů FBI a nechvalně proslulé Yakuzy. Tom Lone a John Crawford jako agenti FBI během jedné akce zneškodnili zabijáka z Yakuzy. Následně byl ale Tom s celou svou rodinou zabit a John se dozvěděl, že to udělal Sólista, kterého si myslel, že při akci zabili. Po třech letech konečně John dostává šanci uskutečnit svou pomstu. Sólista snažící se rozpoutat krvavou válku mezi Triadou a Yakuzou bude čelit velmi naštvanému agentovi FBI.

PSALI JSME: Nový akční thriller inspirovaný skutečnými událostmi slibuje strhující bitvu s italskou mafií. Netflix vydal pořádně drsný trailer

Království (The Kingdom)

V Saudské Arábii dochází k cílenému teroristickému útoku, při kterém zemřou desítky Američanů. Protože za vším stojí buňka džihádistů, FBI vysílá do akce svůj nejlepší tým. Jamie Foxx jako speciální agent Ronald Fleury přivádí tým do Rijádu, kde čelí nejenom tvrdé saudskoarabské realitě, ale zjišťuje, že místní zákonodárné jednotky rozhodně nejsou žádným přínosem. Protože na splnění úkolu dostal pouhých pět dnů, musí si pospíšit. Odkrývání pravdy je ještě nebezpečnější, než se zprvu zdálo, takže pro Fleuryho a jeho tým začíná boj o holý život.


Zdroje: Netflix, ČSFD, IMDb

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.