První upoutávku k nejočekávanějšímu thrilleru Netflixu je venku. Ukazuje, že Zabiják bude pořádně napínavé psycho

Foto: Netflix

Jedním z nejočekávanějších filmů letošního roku od Netflixu je roku je rozhodně thriller Zabiják (The Killer) od režiséra Davida Finchera, nominovaného na Oscara a držitele Zlatého glóbu, který má na svědomí tituly jako Zodiac nebo Klub rváčů. První upoutávka je venku a ukazuje, že to bude pořádné psycho.

Zabiják sleduje cestu chladnokrevného vraha, který se ocitne v psychologické krizi. Osamělý muž, který nemá zábrany ani ho netíží výčitky svědomí, čeká ve stínu a hledá svůj další cíl. Jenomže během toho, co se na něj připravuje, si začíná uvědomovat, že přichází o rozum a ztrácí svůj ledový klid. Vražedná kulka osudově mine cíl a nájemný zabiják se musí postavit těm, co si ho najali, i sobě samému. Pořád ale věří, že v téhle mezinárodní štvanici není nic osobního.

ČTĚTE TAKÉ: Novinář strávil neprávem 12 let v base. Nyní se nechává dobrovolně zavírat do nejdrsnějších věznic světa včetně Česka

Brutální, krvavý a stylový noir příběh se zaměřuje na profesionálního vraha ze 70. let ztraceného ve světě bez morálního kompasu, a zároveň je případovou studií osamělého, po zuby ozbrojeného muže.

Netflix nyní k filmu, který je založen na komiksu Le Tueur od Alexise Nolana a výtvarníka Luca Jacamona z roku 1998, vyšla první upoutávka, která je pořádně pochmurná a plná psycho scén. Zatímco teaser obsahuje málo detailů zápletky, je v něm hodně klasického Fincherova stylu a soustředí se na Fassbenderova vraha, který si pro sebe opakuje svá vlastní pravidla, z nichž nejdůležitější se zdá být „držet se plánu“.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Mysteriózní krimi Hříšnice je skrytým klenotem Netflixu. Originální a nápadité, hodnotí brutální drama diváci

Foto: Netflix

Hlavní roli zabijáka si ve filmu zahrál Michael Fassbender známý například z filmů 12 let v řetězech, Hanebný pancharti nebo X-Men. Další hvězdou, která se ve filmu objeví, bude Tilda Swinton. Představí se také Charles Parnell, Arliss Howard, Sophie Charlotte, Emiliano Pernía, Kerry O’Malley či Gabriel Polanco.

Zabiják bude mít premiéru na Benátském filmovém festivalu a následně bude celosvětově uveden 10. listopadu 2023 na Netflix.

Více o filmu jsme již psali zde.

Zdroje: Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.