Jeden z nejočekávanějších thrillerů roku míří na Netflix. Oscarový režisér představí chladnokrevného vraha v psychologické krizi

Eva Pospíchalová
Foto: Netflix

Líbily se vám filmy jako Klub rváčů, Sedm nebo Zodiac? Tak to se máte na co těšit! Na filmové festivaly a následné uvedení na Netflix se chystá akční provokativní thriller Zabiják (The Killer) s hollywoodskými hvězdami v hlavních rolích.

Jedním z nejočekávanějších letošních filmů Netflixu je rozhodně thriller Zabiják od režiséra Davida Finchera, nominovaného na Oscara a držitele Zlatého glóbu. Ten přivedl na svět legendární filmy jako Sedm, Muži, kteří nenávidí ženy, Zodiac nebo Klub rváčů.

Zabiják sleduje cestu chladnokrevného vraha, který se ocitne v psychologické krizi. Osamělý muž, který nemá zábrany ani ho netíží výčitky, čeká ve stínu a hledá svůj další cíl. Jenomže během studie svého dalšího cíle si začíná uvědomovat, že přichází o rozum a ztrácí svůj ledový klid. Brutální, krvavý a stylový noir (chmurný či depresivní, pozn. redakce) příběh profesionálního vraha ze 70. let ztraceného ve světě bez morálního kompasu, je zároveň případovou studií osamělého, po zuby ozbrojeného muže.

Kriminální drama je založeno na komiksu Le Tueur od Alexise Nolana a výtvarníka Luca Jacamona. První díl grafické série vyšel v roce 1998 a dodnes není jasné, která část bude sloužit jako výchozí materiál pro film.

Hlavní roli zabijáka si zahraje Michael Fassbender, kterého můžeme znát z filmů jako 12 let v řetězech, Hanebný pancharti nebo ze série X-Men. V jednu chvíli byla však role údajně přiřazena Bradu Pittovi. Další hvězdou filmu bude Tilda Swinton známá z titulů jako Ledová archa, Constantine nebo Doctor Strange. Představí se také Charles Parnell, Arliss Howard, Sophie Charlotte, Emiliano Pernía, Kerry O’Malley či Gabriel Polanco.

Produkce začala loni na podzim v Paříži a film se dále natáčel v Chicagu, New Orleans a Dominikánské republice.

ČTĚTE TAKÉ: Nejočekávanější filmy roku 2023 na Netflixu: bláznivá komedie, velkolepý akčňák i fantasy

Fincher má s Netflixem smlouvu od listopadu 2020 a v minulosti se podílel na projektech jako Domek z karet, Love, Death & Robots a Mindhunter: Lovci myšlenek. Nyní spolupracoval opět se scenáristou Andrewem Kevinem Walkerem (Ospalá díra, Sedm) a oscarovým kameramanem Erikem Messerschmidtem (Fargo, Mank).

Filmový producent Scott Stuber z Netflixu nedávno o novém filmu prohlásil: „Je to opravdu zábavný a velký film. Jsem z toho nadšený. Fassbender je okouzlující, skvěle vypadající, vtipný. Je to obrovská hvězda připravená vybuchnout. Příležitostně vidíte, co David Fincher dělal s talenty během své kariéry a jak neustále motivuje lidi, aby dělali svou nejlepší práci. Kombinace těch dvou nás opravdu nadchla. Je to opravdu provokativní a zajímavý film.“ Producent dále dodal: „David dělá do detailů lépe než kdokoliv jiný. Je to opravdu zábavný a velký film, který má v rukou jeden z nejlepších filmařů a někdo, s kým máme opravdu štěstí, že spolupracujeme.“

Film bude na Netflixu celosvětově uveden 10. listopadu 2023, před zveřejněním však bude mít světovou premiéru (a bude soutěžit) na Benátském filmovém festivalu, jak jsme již psali zde.

Zdroje: Casterman, Netflix, Movieweb, What’s On Netflix, Variety

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.