10 filmů, které jsou nově dostupné na Netflixu. Pustit si je můžete i s češtinou

Foto: Parrish Lewis/Netflix © 2022

Je tu další várka filmů, které jsou nově dostupné na streamovací platformě Netflix. Najdete mezi nimi úplné novinky i dobré starší kousky. Všechny tituly si můžete pustit s českými titulky, některé dokonce s dabingem nebo dabingem.

Protivný sprostý holky

Film z roku 2004 sleduje mladou Cady, která se právě přistěhovala do USA s rodiči zpět z Afriky, kde vyrůstala. Na střední škole se seznámí s Janis a Damianem, kteří ji představí, jak to na škole funguje, tedy s kým je dobré se přátelit a komu se vyhýbat. Zmíněny jsou Plastics, skupina bohatých a krásných dívek, mezi které patří Gretchen, Karen a jejich králova Regina George. Po seznámení s jejich arogantním chováním Janis vymyslí plán, při kterém se Cady mezi Plastics dostane a jejich teror ukončí. Jak se ale Cady podaří spřátelit s trojicí, která má až komicky odlišná pravidla a životní styl?

Stínohra

Vyšetřovatel Pavel Dvořák (Vladimír Javorský), který má případ smrti Evy Kavkové na starosti, zatím naráží na řadu podivných okolností. Pachatel, feťák Robert Stránský (Jan Jankovský), je totiž coby informátor pod ochranou vyšetřovatelky z protidrogové centrály. Jan se usilovně snaží věřit ve spravedlnost, ale obava z toho, že by vrah nakonec mohl uniknout trestu, jej přivede k rozhodnutí vydat se cestou vlastní odplaty.

Zpěv srdce

Kočovný muzikant Piroz hraje na housle, putuje se svými bratry od vesnice k vesnici a hraje i zpívá na svatbách a pohřbech. Před jednou svatbou ho okouzlí nevěsta jménem Sümbül, které ani on není lhostejný. Začnou spolu zpívat stejnou píseň a jsou přesvědčeni, že ji znají jen oni dva. Svatba pak přirozeně končí tragickou hádkou mezi oběma rodinami. Sümbül je nyní nechtěnou nevěstou, kterou ženich vrátil a musí být zabita. Když Piroz bojuje, aby ji ochránil, stanou se jeho největšími zastánci chudí vesničané. Nakonec dívku unese a odveze do své rodné vesnice. Dívčina rodina se s touto situací nesmíří, chopí se zbraní a vydá se za ním. Pirozovi nezbyde nic jiného, než bránit svou lásku a čelit padouchům svými houslemi a ostrým jazykem.

Dalších 365 dní

Erotika táhne a knihy polské autorky Blanky Lipińské se časem proměnily ve filmy. První byl velmi úspěšný, ale druhý bohužel zklamal. Nyní přichází na řadu třetí a poslední díl. Vztah Laury s Massimem vážně ohrozí vzájemná nedůvěra. Neodbytný Nacho se je navíc neustále snaží dostat od sebe.

Z každého konce

Těsně před promocí na vysoké škole se Nataliin život rozdělí do dvou paralelních cest. V jedné otěhotní a jako mladá maminka musí zvládnout strasti i radosti těhotenství a mateřství v rodném Texasu. Ve druhé se přestěhuje do Los Angeles, aby se věnovala kariéře. Na obou cestách prožívá lásku, která jí změní život, léčí zlomené srdce a pomáhá objevovat sama sebe.

Denní směna

Film představí Jamieho Foxxe coby zabijáka upírů. Hraje dříče, co chce vlastníma rukama zařídit dobrý život svojí bystré dceři. Čištění bazénů v údolí San Fernando je ale jenom fasáda pro jeho skutečné živobytí: lov a zabíjení upírů pod křídly Mezinárodní unie lovců upírů.

Den po konci světa

Nadpřirozený thriller, zabývající se otázkami života, lásky a víry na pozadí apokalyptického světa. Skupina blízkých přátel se sejde na svatbě, ale oslava je zmařená sérií katastrofických událostí, které připomínají apokalypsu předpovězenou v bibli. Ti, kteří zůstali naživu, musí nyní čelit děsivé, nejisté budoucnosti. Podaří se jim přežít a vyrovnat se s otázkami víry a všudypřítomným chaosem?

Tulák z širých plání

Do městečka Lago přijede neznámý pistolník. Zastřelí tři muže, kteří ho obtěžují. Obyvatelé ho požádají, aby město ochránil před blížícími se problémy. Tři nemilosrdní kriminálníci mají být propuštěni z vězení a plánují, že se vrátí do Laga. Muž nabídku přijímá. Vymění šerifa a snaží se vycvičit oddíl dobrovolníků. Názor obyvatel na jeho přítomnost v městečku není však jednotný. V noci se ho Morgan a jeho kumpáni pokusí zabít. Vyjde najevo, že ve vesnici ubičovali k smrti bývalého velitele, který chtěl nahlásit, že důl, z kterého všichni v městečku žijí, je na pozemku vlády. Najatý střelec všechno připraví na uvítanou zločinců, ale těsně před jejich příjezdem odjíždí.

Přepadení 13. okrsku

Před časem byl policista Jake Roenick schopný, ambiciózní a s vyhlídkami na slušnou kariéru, dnes je z něj ochlasta bez vyhlídky na povýšení. Před osmi měsíci zpackal důležitou akci, při níž zahynuli dva kolegové, a byl přeložen na nejodlehlejší místo Detroitu. Je Silvestr, na stanici už jsou pouze Jake, starý policejní veterán Jasper O’Shea, který s úderem půlnoci odchází do důchodu, a mladá sekretářka Iris Ferry. Trochu smutná silvestrovská oslava nabere nečekaný směr, když před stanicí zastaví policejní autobus se dvěma strážci a čtveřicí vězňů. Kvůli vánici nemohou pokračovat v cestě a podle nadřízených mají zůstat na 13. okrsku. Potíž je v tom, že mezi vězni je nejen paranoidní narkoman Beck, dealer Smiley a prostitutka Anna, ale také zatčený mafiánský boss Marion Bishop, který právě zabil zkorumpovaného tajného agenta. Zanedlouho je stanice obklíčena perfektně vyzbrojeným komandem, o němž je Jake přesvědčen, že chce Bishopa osvobodit. Jenže pak se ukáže, že služebnu obklíčila banda zkorumpovaných policistů, kteří byli několik let na Bishopově výplatní pásce a teď ho chtějí zabít, protože jeho svědectví před soudem by je zničilo. Aby přežili, musí Jake a Bishop bojovat společně a jeden druhému krýt záda.

Náhlá smrt

Finálového střetnutí Stanley Cupu mezi Pittsburgh Penguins a chicagskými Black Hawks se účastní kromě tisíců diváků také viceprezident se starostou. Stadion je ale obsazen a podminován teroristy, kteří žádají obrovské výkupné. Ke smůle zločinců je tu ale požární technik Darren McCord. Všechno by jim možná vyšlo, kdyby jeden z nich neudělal tu chybu, že jako rukojmí odvlekl do viceprezidentovy lóže i Darrenovu malou dcerku Emily, kterou i se synem vzal na zápas. Darren jednoho z teroristů donutí, aby mu prozradil, kde jsou uloženy nálože. Pak likviduje jednoho teroristu za druhým, odstraňuje nálože rozmístěné po celém stadionu a ještě si stačí, aby unikl pronásledovatelům, odskočit do brány „tučňáků“, aby brilantním zákrokem zvrátil nerozhodný stav zápasu.

Zdroje: Netflix, Netflixer, Bontonfilm, TV Nova, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.