V nepředvídatelném krimi thrilleru s Del Torem a Timberlakem jen těžko odhadnete, kdo je vrah. Netflix láká na napínavou podívanou

Foto: Kyle Kaplan/Netflix

Netflix se spojil se společností Black Label Media, aby vytvořili kriminální thriller Ještěr (Reptile) s Beniciem Del Torem v hlavní roli. Film by měl mít celosvětovou premiéru na TIFF 2023, než se v říjnu dostane také na Netflix.

Film Ještěr režíruje Grant Singer, který je známý především režií hudebních videí pro Taylor Swift, The Weeknda, Arianu Grande, Lorde a další. Thriller Netflixu bude jeho celovečerním debutem a už 6. října uvidíme, jak se s ním popasoval.

Ještěr vypráví příběh o detektivu Tomovi Nicholsovi (Benicio Del Toro), který je na stopě vraha – a jediné, co mu stojí v cestě, je jeho vlastní minulost. „Je to muž, který dostane druhou šanci, ale pak se něco stane a dojde k zúčtování,“ říká o své postavě herec. Jako detektiv Nichols se Del Toro noří hluboko do sítě spiknutí a korupce.

Po brutální vraždě mladé realitní agentky se ostřílený detektiv pokouší odhalit pravdu v případě, kdy nic není, jak se zdá. Tím bourá iluze ve svém vlastním životě. Při vyšetřování odhalí více, než čekal, a ohrožuje tak vztah se svou ženou. „Líbila se mi ta nepředvídatelnost,“ říká o ději filmu Del Toro pro Tudum.

TAKÉ ČTĚTE: Monumentální dílo, říkají herci o nejočekávanějším filmu Netflixu, který vznikal desetiletí. Konečně má i první upoutávku

Podobně se cítil i Justin Timberlake, který po boku Del Tora hraje Willa, partnera oběti vraždy. „Líbil se mi nápad hrát postavu, která musí neustále reagovat na nepředvídatelnost toho, co je vrženo jejím směrem.“

Dále si ve filmu zahrála Alicia Silverstone, která ztvárnila postavu Judy, manželky detektiva Nicholse. V Ještěrovi se pak dále objeví Eric Bogosian, Ato Essandoh, Domenick Lombardozzi a Michael Carmen Pitt.

Držitel Oscara Del Toro se vedle hlavní role ve filmu podílel s režisérem Singerem a Benjaminem Brewerem na scénáři. Je to poprvé v dlouhé kariéře Del Tora, kdy se podílel na scénáři jednoho ze svých filmů.

„Myslím, že film bude vzrušující pro lidi, kteří se rádi dívají na něco, kde nevíte, kam vás to zavede, kolem čeho se film bude točit a neustále jste oklamáváni,“ láká režisér dle Digital Spy. „Lidé, kteří mají rádi věci, které jsou intenzivní, niterné a napínavé, v tom podle mě najdou něco velice vzrušujícího. Nechtěl jsem vytvořit něco, co by působilo chladně, klinicky a sterilně. Chtěl jsem vytvořit něco, co bude živé, teplé, přátelské a lidské,“ dodává.

TAKÉ JSME PSALI: Strhující trailer k pokračování jednoho z nejlepších krimi Netflixu slibuje další nabušené díly. Poslední řada dosáhla na ČSFD 90 %

Zdroje: Netflix, Tudum, DigitalSpy

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.