Jak se vyrovnat se zármutkem i s drzým ptákem? To nám ukáže Melissa McCarthy ve filmu Špaček

Eva Lenská
Foto: Karen Ballard/Netflix

S hlavní hrdinkou filmu Špaček se život zrovna nemazlí. Jak se vyrovná s tragickou ztrátou, když její manžel už neví, jak dál, a zahradu jí okupuje drzý pták? Snímek může na první pohled působit jednoduše a romanticky, ale ve skutečnosti v sobě skrývá něco dojemného a hlubokého.

Špaček (The Starling) představuje směsici žánrů od romance, přes drama až ke komedii. Snímek natočil americký režisér Theodore Melfi podle scénáře Matthewa Harrise. Do hlavních rolí byli obsazeni Melissa McCarthy, Chris O’Dowd a Kevin Kline.

Foto: Hopper Stone/Netflix

Manželský pár Lily a Jacka postihne tragédie, se kterou se každý z manželů vyrovnává jinak. Zatímco Jack hledá pomoc kdekoli to jen jde, Lily předstírá, že je s ní všechno v pořádku, dokud ji nezačne obtěžovat a napadat drzý špaček, který se uhnízdil v její zahradě. S chutí by ho zabila, ale neví, jak na to. Poradí jí až svérázný veterinář, jenž dříve býval psychiatrem. Z těch dvou se nakonec stanou přátelé a začnou se společně učit přiznat si své problémy a postavit se jim.

Společnost Netflix zakoupila distribuční práva k filmu už v loňském roce, a to ještě předtím, než byl k dispozici finální sestřih. Tato strategie se zřejmě vyplatila, protože film byl vybrán na 46. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Torontu.

Z upoutávky je vidět, že na nás čeká spousta humorných i dojemných chvilek. Možná budeme potřebovat i kapesníky. Tento snímek o délce 102 minut má na Netflixu premiéru 24. září.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.