Monumentální dílo, říkají herci o nejočekávanějším filmu Netflixu, který vznikal desetiletí. Konečně má i první upoutávku

Foto: Clay Enos/Netflix

Velkolepá science-fantasy Rebel Moon od Zacka Snydera, který má na svědomí trháky jako 300: Bitva u Thermopy, Muž z oceli, Liga spravedlnosti nebo Armáda mrtvých, má konečně první upoutávku. A vypadá opravdu velkolepě.

Mírumilovnou kolonii na okraji galaxie začnou ohrožovat armády tyranské moci. Cizinka žijící mezi vesničany, Kora, kterou si zahrála Sofia Boutella, se stane jedinou nadějí na přežití. Má za úkol najít zkušené bojovníky a postavit se společně s nimi na odpor proti Matce světa. Podaří se jí dát dohromady skupinu psanců, vzbouřenců, venkovanů a válečných sirotků z různých světů, které spojuje jediné – touha po vykoupení a touha po pomstě. Na polozapomenutý měsíc mezitím dopadá stále temnější stín Říše a brzy vypukne bitva, během které se zrodí armáda nových hrdinů.

Film Rebel Moon, který stylem může hodně připomínat Star Wars nebo Dunu, bude kvůli své délce rozdělen na dvě části. Jeho odhadovaný rozpočet je ve výši nejméně 166 milionů dolarů. Příběh je inspirován klasikou Akiry Kurosawy z roku 1954 Sedm samurajů.

TAKÉ JSME PSALI: Vesmírný sci-fi epos Zacka Snydera se blíží. Letošní nejočekávanější film Netflixu chce konkurovat Duně a Star Wars

Zack Snyder, který měl kromě režie na starosti i scénář, údajně myšlenku na tento film nosil v hlavě 20 let. Příběh dlouho dozrával v jeho hlavě a nyní se konečně rozhodl toto velkolepé vesmírné dobrodružství pustit do světa.

TAKÉ JSME PSALI: Nejočekávanější filmy roku 2023 na Netflixu: Bláznivá komedie, velkolepý akčňák i fantasy

Herci, kteří si ve snímku zahráli, neskrývají své nadšení. „Myslel jsem, že vím, jak vypadá velkofilm, než jsem viděl tohle. Je to monumentální dílo,“ říká herec Ed Skrein, který hraje hanebného Atticuse Noblea prosazujícího vůli Impéria. I podle dalších je film hodně ambiciózní a rozhodně má co nabídnout.

Netflix konečně k filmu odhalil také první teaser, který vypadá opravdu velkolepě. Filmoví diváci v německém Kolíně nad Rýnem byli první, kteří ho viděli, když Zack Snyder vystoupil na pódium každoroční městské události Gamescom, aby jej odhalil.

Rebel Moon zasáhne Netflix už 22. prosince.

Zdroje: Variety, Teaser, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.