5 psychologických thrillerů, z kterých budete mít husí kůži a můžete je sledovat na Netflixu

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Mistrem psychologických thrillerů byl odjakživa Alfred Hitchcock. Podobně laděné snímky, které se nachází na pomezí žánrů hororu a dramatu, lze najít i na Netflixu. Přestože je nenatočil tento velikán, rozhodně stojí za pozornost diváků, které udrží napjaté až do samého konce.

V pasti (Bird Box)

Postapokalyptický thriller sleduje příběh ženy, která se musí se svými dětmi vydat na velmi nebezpečnou cestu. Snaží se s nimi uprchnout před nebezpečnou entitou, která lidi při pohledu nutí spáchat sebevraždu. Dobrou zprávou pro fanoušky tohoto snímku přinese Netflix už 17. července, kdy se na platformě objeví žhavá novinka V pasti: Barcelona, což je dle tvůrců rozšíření původního filmu.

Telefon (The Call)

Jihokorejský snímek, který na světovém Rotten Tomatoes dostal od kritiků úžasných 100 %, patří určitě k nejlepším psychologickým thrillerům na Netflixu. Film sleduje příběh Seo Yeon, jež se po letech vrací domů. Nachází starý bezdrátový telefon, na který brzy zavolá Yeong Sook. Ženy se velmi rychle spřátelí. Nicméně poté, co jí Yeong Sook oznámí, že žije ve stejném domě, ale o dvacet let dřív, přeruší s podivnou ženou kontakt. To ovšem Yeong Sook rozzuří a začne konat. Seo Yeon totiž netuší, že si proti sobě poštvala sériovou vražedkyni.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Lidé prodávají roky svého života, aby vydělali peníze. Nový zvrácený sci-fi thriller už brzy dobude Netflix

Spojenec (Inside Man)

V roce 2006 zazářil Denzel Washington ve snímku Spojenec, jenž natočil Spike Lee a dodnes tento snímek patří mezi nejvýdělečnější filmy celé režisérovy kariéry. Jednoho dne přichází do banky skupina malířů, ze které se vyklubou zkušení lupiči. Aby dosáhli toho, že se dostanou k penězům a poté z banky spokojeně zmizí, vezmou si rukojmí. V ten moment přichází na scénu Washington jako rafinovaný vyjednavač. Protože je velmi inteligentní, rychle mu dojde, že se nejedná o obyčejné přepadení banky.

Díra (The Platform)

Španělský psychologický thriller se v roce 2019 postaral o pořádný rozruch a přinutil diváky k zamyšlení. Po jeho zhlédnutí si pokládali jedinou otázku –⁠ co všechno je člověk ochoten učinit, aby se najedl? Film sleduje příběh trestanců, kteří jsou vězněni ve výškové budově. V objektu je zabudovaná plošina, která jezdí nahoru a dolů. Na ní se nachází potrava, což znamená, že ti, kteří žijí ve vrchních patrech se dostanou k jídlu dřív. Zato lidem dole jsou souzené už jen pouhé zbytky. Co se stane v momentě, kdy se plošina zaměří na jednoho vězně, který je připraven zjistit, kdo za celým systémem s přidělováním jídla stojí?

PSALI JSME: 5 skvělých akčních filmů, které si hned teď můžete pustit na Netflixu

Roztříštění (Fractured)

Návštěva nemocnice se pro milujícího manžela a otce stane noční můrou. Režisér Brad Anderson se postaral o to, aby jeho snímek byl plný zvratů. Po nehodě je nucena mladá rodina navštívit nemocnici. Nicméně poté, co v budově zmizí manželka a dcera, herec Sam Worthington jako manžel a otec začne konat. Přísahá, že udělá všechno pro to, aby zjistil, co se jeho milovaným stalo, což se samozřejmě nemocnici nelíbí.

Zdroje: Netflix, Screen Rant, Rotten Tomatoes, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.