Nový dánský film na Netflixu nečekaně kosí konkurenci. Do kapsy strčil i očekávané válečné drama natočené v Česku

Foto: Netflix

Málokdy se na Netflixu dostane na vrchol sledovanosti romantika, ještě k tomu z Dánska. Tentokrát se to ale povedlo hudebnímu romantickému dramatu Krásný život (A Beautiful Life), který se vyšplhal na vrchol globálního žebříčku sledovanosti.

Snímek, v kterém se v herce proměnil dánský zpěvák Christopher Lund Nissen, na Netflix dorazil 1. června a od té doby šplhal rychle po žebříčku sledovanosti až na samotný vrchol, kde se drží nejen u nás, ale i v mnoha dalších zemích. V globálním žebříčku TOP 10 nejsledovanějších filmů na Netflixu je aktuálně první. Za sebou nechal i očekávaný válečný film z druhé světové války Krev a zlato, který se natáčel v Česku nebo hororový thriller Tin & Tina.

Ačkoliv je na tom film se sledovaností překvapivě skvěle, hodnocení už tak perfektní nejsou. Jde spíše o průměr, který neurazí, ani nenadchne. Zkrátka romantická oddechovka na večer, kterou ocení spíše ženy.

Na ČSFD si film získal hodnocení 58 %. Diváky ničím nepřekvapil, ale mnoho z nich vyzdvihovalo hudbu a Nissenův hlas. O hodně lépe si ale kupodivu vede u globálního publika. Na platformě Rotten Tomatoes sklidil velkolepých 90 %.

„Hlavní postavu ztvárnil dánský zpěvák Christopher. Vzhledem k tomu, že je poprvé v hlavní roli, myslím, že se mu to opravdu povedlo. Film je jednoduchý a nijak nepřekvapí, ale hezky se na něj dívá. Docela klišé, ale s roztomilým zvratem a koncem,“ hodnotí zde celkem výstižně film uživatel Kenneth P.

O čem je film Krásný život?

Krásný život vypráví o mladém rybáři Elliottovi (Christopher Lund Nissen) s výjimečným hlasem, který jednoho dne dostane životní šanci, když ho objeví známá hudební manažerka Suzanne (Christine Albeck Børge). Seznámí ho se svou dcerou a hudební producentkou Lilly (Inga Ibsdotter Lilleaas), která mu má v cestě ke slávě pomoci. Nic se ale neobejde bez překážek. Elliott se nejdřív musí vypořádat s traumaty z minulosti. Ty ho totiž mohou připravit o slávu i o lásku.

Více jsme o filmu psali zde.

Foto: Netflix

Zdroje: Autorka článku, Netflix, FLix Patrol, ČSFD, Rotten Tomatoes

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.