5 českých filmů na Netflixu, které si můžete pustit na Světový den manželství

Eva Lenská
Foto: Logline Production

Světový den manželství připadá letos připadá na 12. února. Co takhle tento svátek oslavit nějakým filmem, který se manželstvím zabývá, ať už v pozitivním, či negativním smyslu. My jsme pro vás vybrali 5 českých kousků, které najdete na Netflixu.

Kurz manželské touhy

Páry, prahnoucí po návratu vášně a touhy, přijedou na kurz ambiciózního párového terapeuta Mazla, který razí teorii, že partnerské štěstí stojí na maximální blízkosti obou partnerů, duševní i tělesné. Jenže velmi pevné objetí se může snadno proměnit ve škrcení, dušení nebo touhu po vraždě. Zvlášť když se napětí hromadí celé roky. Helena tak dlouho čelí výčitkám svého manžela, že jej tiskne málo, až ho jednou obejme tak pevně, že to vyústí v tragédii.

Martin a Venuše

Vendula chtěla být malířkou, ale místo toho se vdala a porodila tři děti. Martin neustále pracuje a na rodinu mu už vůbec nezbývá čas. Jelikož je rozvod na spadnutí, je třeba jednat! Vendula nechá děti na krku manželovi a sama si jde plnit své ztracené sny. Manželé uzavřou sázku a mají měsíc na to, aby vylepšili své manželství a zachránili rodinu. Tohle samozřejmě není návod, ale představa, že o děti bude celý měsíc pečovat manžel, není až tak špatná, byť mnohé ženě zvedne tlak. Jak to tedy zvládnou Kristýna Boková a Marek Taclík?

Teorie Tygra

Tento snímek potěší zejména muže, protože jim fandí a radí jim, jak si počínat, když za mají manželku semetriku, která rozhoduje o jejich životě a nutí je být pod pantoflem. Jiří Bartoška coby veterinář Jan toho má po smrti tchána plné zuby a vzbouří se. Neváhá riskovat ani pobyt v blázinci a odmítá kastrovat kocoury. A víte, kdo za to všechno může? Papoušek, který nejspíš dostal Alzheimera.

Slovo

Snímek sleduje příběh manželů Václava a Věry, kteří si dali slovo, že budou stát vždycky při sobě a nikdy nepřekročí své morální hranice. Doba kolem roku 1968 ale vystavuje jejich vzájemný slib těžkým zkouškám. Když Václav odmítne vstoupit do komunistické strany, ohrozí tím nejen svou kariéru, ale i vztah se svou ženou. Ustojí to?

Chlap na střídačku

Již patnáct let šťastně vdaná Zuzana jednoho dne zjistí, že má její manžel Jiří delší dobu poměr s jinou ženou. Proto neváhá a rozhodne se svou sokyni Lenku navštívit a učinit jí tak trochu netradiční návrh. Její plán je přímo skandální. Navrhne jí totiž, že si rozdělí péči o Jirku a udělají z něj tak chlapa na střídačku. Lenka nakonec souhlasí a obě ženy představí tento nový způsob života Jirkovi. Tedy spíše ho postaví před hotovou věc. Co se všem zdá zpočátku jako perfektní plán, tedy jeden týden se svou ženou, ten druhý zase s milenkou, se nakonec může ukázat jako noční můra pro všechny.

Zdroj: ČSFD, Bohemia MP, autorka článku

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.