7 filmů, které můžete s tatínkem i celou rodinou sledovat na Den otců

Barbora Kučerová
Foto: Doane Gregory/Netflix

Když se doma zeptáte, co by si přáli, většina tátů nejspíš odpoví, že nic nepotřebují. Že všechno mají. Najdete inspiraci na internetu, projdete pár obchodů ve městě, až nakonec něco vymyslíte a koupíte. Den otců, který se u nás moc neslaví, je za dveřmi a my si dovolujeme navrhnout ten vůbec nejlepší dárek ze všech –⁠ společně strávený čas.

Koupený či vyrobený dárek potěší, procházka s milovanou osobou také, ale po náročném dni není na škodu připravit si něco dobrého na zub, sednout si k televizi a společně si užít filmovou noc. Máme pro vás sedm doporučení, která by se mohla líbit i tomu nejnáročnějšímu kritikovi.

Ztratil se pes

Dojemným filmem o hledání ztraceného člena rodiny člověk nikdy nic nezkazí. Mladík s rodiči hledá svého psa, který bez léků nemá šanci přežít. Cestou narazí na několik překážek, setká se se zajímavými lidmi a prohloubí rodinné vztahy. Příběh podle skutečných událostí vás chytí za srdce.

Otcovství

V komediálním dramatu Otcovství hraje Kevin Hart ovdovělého otce, jenž zůstane na výchovu dcery sám. Musí překonat zármutek ze smrti milované osoby, zvládnout starost o milovanou dcerku i pochybnosti rodiny a přátel.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Arnold českým divákům Netflixu vytřel zrak. Sérii o jeho životním příběhu dávají neskutečně vysoké hodnocení

Rodina na baterky

Na výběr pro vás máme i rodinný animák. Katie je přijata na vysokou školu svých snů, ale plány na klidný odlet jí překazí táta, který se rozhodne, že dceru na ubytovnu odveze sám a stěhování pojme jako rodinný výlet. A tak se do auta naskládají Katie, přírodu milující otec, vždy optimistická máma, mladší brácha a pejsek. Moc daleko ale nedojedou, protože celý svět upadne do chaosu, když nastane vzpoura spotřebičů. Rodina se musí usmířit a zachránit svět. Těžko ale říct, která z věcí bude těžší.

Telefon

Pokud se váš tatínek radši bojí, máme jiné doporučení. Jihokorejský mysteriózní thriller líčí příběh dvou žen, které žijí ve stejném bytě, jenomže každá v jiné době. Vražedkyně se dovolá mladší ženě, od které ji dělí dvacet let, a získá tak šanci, jak změnit vlastní osud. A to i za cenu, že druhé hrdince zničí život. Hrají Park Shin Hye (Sisyfos: Mýtus) a Jun Jong Seo (Papírový dům: Korea).

Naše planeta

Má-li váš táta rád dokumenty o přírodě a ekologii, určitě ho zaujme seriál Naše planeta. Oceňovaný dokument ukazuje krásy naší planety a odhaluje, že změna klimatu neovlivňuje jen lidi, ale že trpí všichni živí tvorové. Na Netflix navíc nedávno přistála druhá řada.

PSALI JSME: Nejúspěšnější dokument Netflixu je zpět. Nová řada série Naše planeta ukazuje, že život v pohybu je nezbytný pro přežití

Arrietty ze světa půjčovníčků

Druhý animovaný film na tomto seznamu je z japonského Studia Ghibli. Jelikož půjčovníčci drží při sobě, zachycuje tento snímek i láskyplný vztah dcery a otce. Půjčovníčci jsou miniaturní človíčci žijící v prostorech mezi zdmi starých domů, kteří si vše, co potřebují k životu, půjčují od místních obyvatel. V den, kdy majitelce domu přijede na návštěvu vnuk, vydává se Arrietty na svoji první výpravu do velkého světa.

Projekt Adam

Ryan Reynolds v roli pilota Adama Reeda musí při cestě časem nouzově přistát v roce 2022. Potkává se se svým dvanáctiletým já, se kterým spojuje síly, aby společně zachránili budoucnost. Akční sci-fi z loňského roku pobaví tátu i celý zbytek rodiny.

Zdroje: Tudum, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.