Jsme ve vesmíru sami? 5 dokumentů o UFO, které možná změní váš názor

Foto: Search For Life In Space

Ať už věříte na mimozemšťany nebo jen rádi sledujete dokumenty o UFO, určitě vás zaujme alespoň jeden titul z našeho výběru. Jsou tajemné, zajímavé, mnohdy poučné… a někdy možná i trochu reálné?

Bob Lazar: Oblast 51 a létající talíře

Bob Lazar je jedinečná postava. V komunitě kolem UFO není nikdo další takový. Tvrdí, že byl zaměstnán v Oblasti 51, aby provedl analýzu mimozemského letounu. Zpětně nyní vypráví o tom, co tam viděl a jak se ho vláda snažila umlčet. I když mnozí možná těmto tvrzením nevěří, skutečným důvodem, proč sledovat tento dokument, je být zdravě informován o tom, co se možná děje. Není to o víře nebo nevíře v mimozemšťany. Ale spíše o zvažování, zda tyto informace podceňovat.

The Code

V této třídílné dokumentární sérii zkoumá Marcus du Sautoy matematický kód, který je základem všeho života na Zemi a ve vesmíru. Každá epizoda odhaluje fascinující informace z oboru matematiky. Hlavní myšlenkou je, že čísla a skryté kódy objevující se v našem světě, mají schopnost vysvětlit vše, co se v daném okamžiku stane. Diskuse se ubírá i k sériovým vrahům a tajemstvím světa, o kterých jsme nikdy předtím neuvažovali. Možná vás překvapí, kolik se toho v této strašidelné sérii dozvíte.

Conspiracies

Dokumentární seriál Conspiracies se zabývá mnoha konspiračními teoriemi týkajícími se nejen mimozemšťanů, ale také tajných vražd, utajovaných vlád a nejrůznějších intrik. Existují zde epizody o Pearl Harboru, 11. září nebo o tom, že na Marsu mohou být struktury vytvořené člověkem. V šesté epizodě se zaměřuje na údajná setkání s mimozemšťany, včetně Roberta Taylora, jehož tvrzení bylo tak přesvědčivé, že policie zahájila vyšetřování.

The Search For Life In Space

Cesta z hlubin Tichého oceánu do vzdálených oblastí vesmíru s cílem najít něco, co všechno změní… Známky života někde jinde ve vesmíru. Díky nejmodernějším snímkům z nejsilnějších dalekohledů na světě se diváci podívají na povrch Marsu a ledových měsíců Jupiteru a Saturnu nebo do extrémních lávových polí na Havaji a termálních průduchů hluboko pod mořem. The Search For Life In Space vás donutí znovu si položit základní otázky jako: Odkud jsme přišli? Jak jsme se sem dostali? Jsme sami?

Edge Of Universe

Edge of Universe se konkrétně nezaměřuje na UFO, ale zkoumá myšlenku života mimo náš svět. Dokument se třemi epizodami se ptá, co víme o vesmíru a kolik nám toho ještě zbývá poznat. Přední astronomové zde odhalují nejnovější objevy o planetách, kometách, asteroidech a dalších divech vesmíru.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Josef Macal

    Žádní mimozemšťané. Tam nahoře tam je Bůh. Naše západní civilizace Boha v minulých století odvrhla, ovšem odvrhla nikoliv na základě vědeckých důkazů, ale na základě subjektivních dojmů ne vědy, ale vědců

    1. Josef Jakubů

      Bůh je jedna věc a mimozemšťané druhá. Vzájemně se nevylučující, čímž netvrdím, že se nám tu kolem Země poflakují koráby vesmírných civilizací. Příčí se mi myšlenka, že ten obrovsjý Vesmír je pustý, jen hromady kamení a plynů.

    2. Milan Štrupl

      Nesmysly o bozích a jejich vůlích mohou za 99% veškerého zla, které lidi páchali a stále páchají... Bláboly o bozích a rájích slouží jeďněm jako berlička, aby se vyrovnali s tím, že jednou zemřou a druhým k ospravedlnění páchání odporných zvěrstev. Jen za posledních 5-7tis let existovalo desítky tisíc náboženství a kultů jen co víme, nechá tu drzost věřících tvrdit, že zrovna ten jejich bůh je ten jediný a pravý... Nepřemýšolel jste, jak krásný by byl svět, pokud by všichni lidé na planetě zítra probudili a nevěřili v žádná božstva - žádní radikálové, žádní fanatici, nikdo by nikoho nenutil věřit v imaginární panáčky na nebíčku, co nám sesílají svá moudra prostřednictvím nějakých proroků - to by byla krása...

    3. Václav Plachta

      Bůh a vírá jsou dvě rozdílné věci! Například co když je Bůh nějaký mimozemšťan!