Nový dokument Hulu o Britney Spears se stal hitem. Netflix se rozhodl natočit vlastní

YouTube / World of Trailers

Netflix chystá vlastní dokument o hollywoodské hvězdě Britney Spears. Filmařka Erin Lee Carr, která se specializuje na dokumentární filmy o skutečném zločinu, režíruje projekt o problémové popové hvězdě, která je oslavována svými fanoušky, kteří věří, že jí její nejbližší upírají svobodu.

Fanoušci Britney Spears se zřejmě dočkají dalšího dokumentu o jejím životě. Bloomberg v pondělí oznámil, že Netflix plánuje dokumentární film o zpěvačce poté, co konkurenční streamovací web Hulu představil dokument Framing Britney Spears. Ten byl vydán tento měsíc a rychle se stal jedním z nejdiskutovanějších dokumentů roku. Server Bloomberg také uvádí, že v době, kdy vyšel dokument Framing Britney Spears, byl již projekt připravován.

Film zaznamenává misogynský přístup médií k Britney Spears po celou dobu trvání její kariéry. Poukazuje také na to, jak ji celý život přísně kontroloval a ovládal její otec, který ji využíval jako stroj na peníze. Dokument dokonce přiměl zpěvaččina bývalého přítele Justina Timberlakea, aby se jí omluvil za to, jak se k ní tehdy během jejich vztahu choval.

Není neobvyklé, že filmová studia pracují na stejných projektech současně, a existence konkurenčních dokumentů je v dnešní éře streamování poměrně běžná. Bude to přinejmenším podruhé za poslední roky, kdy Netflix a Hulu natočily dokumenty o stejném příběhu. Obě služby již uvedly filmy o festivalu Fyre, luxusním hudebním festivalu na Bahamách, který skončil katastrofou.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.