Film, který v Cannes sklidil 8minutový potlesk, je inspirován příběhem učitelky, která zneužila 12letého chlapce a nakonec si ho vzala

Foto: Killer Films / ARP Sélection

Netflix se za 11 milionů dolarů rozhodl koupit práva na film May December, který měl v sobotu 20. května premiéru na filmovém festivalu v Cannes. V dramatu režírovaném Toddem Haynesem si hlavní role zahrály Julianne Moore a Natalie Portman.

Netflix získal severoamerická práva na romantické drama May December v režii Todda Haynese s Natalií Portman a Julianne Moore v hlavních rolích, který si odbyl premiéru v sobotu 20. května na festivalu v Cannes. Filmová práva se prodala za 11 milionů dolarů a jde o první velký prodej letošního festivalu.

O film se ucházeli i další zájemci, ale nakonec se stal vítězem Netflix. Požadovaná cena za práva byla původně 6 milionů dolarů, ale cenovka se s pokračujícím přihazováním zvětšovala. Streamovací gigant doufá, že film May December, který v Cannes získal osmiminutové ovace, na podzim získá nominaci na Oscara.

TAKÉ JSME PSALI: Nový film Johnnyho Deppa, který v Cannes sklidil sedmiminutový potlesk, zamíří na Netflix. Diváci si ale počkají

O čem je May December?

Natalie Portman hraje slavnou herečku Elizabeth Berry, která se v rámci přípravy na svou roli rozhodne setkat s Gracie Atherton-Yoo, ženou, kterou má hrát ve filmu a jejíž milostný život před lety proletěl snad každým bulvárem a rozbouřil celou zem, a jejím manželem Joe Yooem. Ty hrají Julianne Moore a Charles Melton.

V devadesátých letech, kdy byla Gracie 36letou matkou dvou dětí a Joe právě dokončil sedmou třídu, spolu měli poměr. Jejich případ se dostal do bulváru a Gracie šla do vězení, kde se jí narodilo Joeovo dítě. Když byla propuštěna, vzali se a jsou stále spolu se svými dětmi, které se už chystají na střední školu.

TAKÉ JSME PSALI: Šílenství, upíří nemoc, maniodeprese i děsivý doktor Monro. Příběh skutečného krále Jiřího, manžela královny Šarloty

Foto: Killer Films / ARP Sélection

Skutečný případ

Film May December odkazuje na skandální románek mezi vdanou ženou a 13letým mladíkem, který byl před více jak 20 lety stálicí bulvárních médií. Mary Kay Letourneau byla ve skutečnosti však učitelkou ve škole, nikoliv pracovnicí ve zverimexu jako ve filmu. Tehdy 12letého Vilima Fualaauema svedla a znásilnila. Stejně jako Gracie ve filmu i Letourneau porodila. Nebylo to ale ve vězení, ale během vynesení rozsudku a poté znovu.

Když si Mary Kay odseděla sedm let, si Vilima v roce 2005 vzala a společně vychovávali děti, které se jim narodily, než mu bylo 15 let. Skutečná Mary Kay Letourneau v roce 2020 ve věku 58 let zemřela, údajně na rakovinu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Dobové drama je aktuálně nejsledovanější na Netflixu. Tvůrkyně Královny Šarloty promluvila o 2. řadě

Zdroje: Deadline, Collider, NewYorkTimes

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.