Nový film Johnnyho Deppa, který v Cannes sklidil sedmiminutový potlesk, zamíří na Netflix. Diváci si ale počkají

Foto: Le Pacte

Film, za který Johnny Depp sklidil na filmovém festivalu v Cannes sedmiminutové ovace, by mnoho diváků rádo vidělo. Historické životopisné drama o milence krále Ludvíka XV. By se však mělo objevit také na Netflixu. Ten informaci dokonce potvrdil. Ale ještě si počkáme.

Johnny Depp se po soudních tahanicích se svou bývalou partnerkou Amber Heard vrací na velká filmová plátna. O jeho comeback se postaral francouzský historický snímek Jeanne du Barry – Králova milenka.

Dobré dobové drama mísí historické události s fantasy a fikcí. Příběh o Marii Antoinettě zná téměř každý, ale o ženě, která je často popisována jako její rivalka, se ví jen málo. Jeanne du Barry byla milenkou francouzského krále Ludvíka XV. Jako nemanželská dcera švadleny se vzdělávala v klášteře a následně vykonávala celou řadu příležitostných zaměstnání.

Foto: Wild Bunch International

Nakonec se stala kurtizánou, což jí zajistilo vstup do pařížské vysoké společnosti a rychle si získala oblibu u francouzské aristokracie – včetně krále Ludvíka XV. Přes to, že krále velice oslnila, nemohla držet oficiální titul maîtresse-en-titre, tedy králova oficiální milenka. Musela by se provdat za francouzskou šlechtu. To se ale nakonec zorganizovalo a Jeanne se brzy etablovala u dvora.

V roce 1770 se následník trůnu, budoucí Ludvík XVI., oženil s Marií Antoinettou, která Jeanne nesnášela. Ačkoliv jí matka opakovaně psala dopisy, kde ji žádala, aby se ke králově metrese chovala s úctou, ona ji neustále pomlouvala a často s ní nepromluvila ani slovo. Život Jeanne du Barry nakonec skončil stejně tragicky, jako ten Marie Antoinetty. Králova třetí milenka byla během Francouzské revoluce popravena gilotinou.

Film Jeanne du Barry – Králova milenka ukazuje právě život této mladé ambiciózní ženy, kterou si zahrála herečka a zároveň i scénáristka a režisérka filmu Maïwenn. Johnny Depp se ujal role krále Ludvíka XV.

Historické drama si svou premiéru odbylo v úterý na festivalu v Cannes a odtud by mělo podle dřívějších informací zamířit do francouzských kin. Žádné přesné datum však zatím nebylo stanoveno. Po 15 měsících se má film objevit také na Netflixu. Nejdříve se mluvilo pouze o tom, že bude film dostupný jen na francouzském Netflixu, ale nyní už se spekuluje, že bychom se ho mohli dočkat také. Bude to ale ještě za dlouho, tak se budeme muset nechat překvapit.

Zdroje:  The VergeVariety, Wikipedia, Harpers Bazaar, VB News, Novinky

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.