Příbuzenství s nájemným vrahem nebo Glum z Pána prstenů aneb 7 zajímavostí o filmu Venom 2, který konečně dorazil na Netflix

Michaela Pašková
Foto: Sony Pictures

Superhrdinská kinematografie je už několik let absolutním trendem a také zárukou komerčního úspěchu. Diváci zkrátka milují filmové adaptace komiksů, což filmařům umožňuje vydělávat miliony dolarů. Po kritiky nenáviděném a diváky milovaném snímku Venom se na Netflixu nyní můžete podívat na pokračovaní Venom 2: Carnage přichází (Venom: Let There Be Carnage).

Překvapivý scenárista

Autorkou scénáře prvního filmu Venom je Kelly Marcel, která se chopila příležitosti napsat děj také druhému dílu. Nicméně překvapivě je jako scenárista uveden i Tom Hardy. Sám herec nicméně netuší, jak je to možné, protože v podstatě nenapsal žádný dialog scénáře. Podle režisérky ale pomáhal navrhnout děj a byl to právě on, kdo měl jasnou vizi o tom, kam bude celá série směřovat.

Propojení s Matrixem

San Francisco je pozoruhodné město, které láká filmové produkce z celého světa. Často se tak stává, že se v něm natáčí i několik snímků současně. Stejně tomu bylo i v případě Carnage přichází. Protože ale téměř celou oblast Downtownu ovládal natáčecí štáb The Matrix Resurrections, tvůrci Venoma se museli kvůli jednomu z hlavních kaskadérských kousků přesunout jinam. Mělo to však i své výhody. Produkce Matrixu používala při natáčení vrtulníky, které při natáčení využili i filmaři Venoma a jsou ve snímku také vidět.

Spider-Man

Protože svět Spider-Mana s Tomem Hollandem v hlavní roli a Venoma s Tomem Hardym je jeden a ten samý, plánovalo se, že se tyto dvě postavy střetnou už v Carnage přichází. Nicméně režisér Andy Serkis rozhodl, že nejprve pořádně prozkoumá Venomův svět. Od původního plánu se tedy nakonec upustilo.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Kdyby nevyšlo herectví, měl Tom Holland plán B. Král spoilerů a Spider-Man, který se bojí pavouků, slaví narozeniny

Carnage

Andy Serkis není ve skutečnosti ve světě tolik známý jako režisér. Tento chlapík je totiž představitelem Gluma z Pána prstenů, Caesara z Planety opic a Snoka ze Star Wars. Všechny tyto postavy byly natočeny pomocí motion capture, což je proces nahrávání skutečného objektu a jeho následné přenesení do digitálního světa. Právě proto chtěl herec Woody Harrelson, aby Andy Serkis namluvil jeho symbionta Carnage. Přestože byl Carnage plně zpracován pomocí CGI, je už celkem snadné si Serkise v této roli představit.

Inspirace u zvířat

Kritici i diváci se jistě shodnou na tom, že plynulé pohyby Venoma i Carnageho jsou ve dvojce skvěle provedeny. Andy Serkis si přál, aby podivné pohyby Carnageho odpovídaly jeho povaze. Produkce nejprve do práce zapojila tanečníky, kteří zkoušeli a vytvářeli Carnageho choreografii. Nicméně režisérovi se výsledek úplně nelíbil, takže tanečníci nakonec převzali způsob, jímž se pohybují štíři. Zejména významný je pohyb ocasem ve chvíli, kdy se chystají zasáhnout svou kořist.

Rozdíl oproti komiksové předloze

V průběhu závěrečné bitvy dospěje Venom k závěru, že Cletus Kasady a Carnage nejsou spojeni tolik, jako on s Eddiem. V komiksové předloze je to ale přesně naopak. Venom a Eddie jsou dvěma samostatnými postavami a Cletus s Carnage jsou naopak skutečně spojeni a mluví o sobě v jednotném čísle.

PSALI JSME: Po Dahmerovi přicházejí další monstra. Tentokrát se Netflix zaměřil na jeden z nejznámějších kriminálních případů 20. let

Foto: Sony Pictures

Nájemný vrah

Mnoho hereckých hvězd má velmi zajímavé příbuzenské vztahy. Rodina Woodyho Harrelsona, jenž ve dvojce hraje masového vraha odsouzeného k trestu smrti, patří bezesporu k těm nejznámějším. V uplynulých letech jeho jméno trendovalo na sociálních sítích hned několikrát. Pokaždé za to mohla minulost jeho otce, který býval nájemným vrahem a za úplatek od drogového krále ve výši 250 tisíc dolarů zavraždil soudce. Ve věku 69 let poté zemřel na infarkt ve své cele ve federální věznici Supermax v Coloradu.


Zdroje: Screen Rant, ČSFD, IMDb, MovieWeb

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.