Enola Holmes 2 se blíží. V pokračování se objeví hvězdy z Harryho Pottera i Bridgertonových

Foto: Alex Bailey/Netflix

Když 23. září 2020 na Netflixu vyšel film Enola Holmes, svět poprvé poznal novou postavičku ve světě Sherlocka Holmese. Byla jí jeho mladší sestra, která po svém slavnějším bratrovi leccos zdědila. Nyní míří na Netflix druhý díl.

Film založený na stejnojmenné sérii knih pro mladé dospělé, kterou napsala autorka Nancy Springer, ukazuje herečku Millie Bobby Brown, která svým humorem a šarmem oživila hlavní postavu Enolu Holmes. Svým výkonem mladé talentované detektivky si získala srdce mnoha diváků. A samozřejmě se ve filmu objevili i její slavnější bratři Sherlock (Henry Cavill) a Mycroft (Sam Claflin).

Hvězdně obsazený film, ve kterém si jejich matku Eudoriu Holmes zahrála ještě hvězda Harryho Pottera a Koruny Helena Bonham Carter, se stal hitem. Není tedy divu, že se Netflix rozhodl natočit jeho pokračování.

Kdy bude Enola Holmes 2 na Netflixu?

Enola Holmes 2 se na Netflixu objeví už 4. listopadu 2022. Film se natáčel v Hullu v Anglii, konkrétně v místě zvaném Hull’s Old Town, což je malá část města oblíbená mezi turisty kvůli údržbě staletých dlážděných ulic a budov. Zkrátka ideální místo pro takový film!

Nové postavy

V pokračování dobrodružství mladé detektivky se objeví i řada nových tváří. Patří mezi ně například David Thewlis , kterého mnozí znají z filmové série o Harrym Potterovi jako Remuse Lupina. Dalšími herci, kteří se přidá k původnímu obsazení, jsou Sharon Duncan- Brewster ze Sexuální výchovy a uznávaného sci-fi eposu Duna a Hannah Dodd, známá svou rolí v seriálu Hulu pro teenagery Find Me in Paris nebo ztvárněním Francescy, šestého dítěte Bridgertonových. Dalšími novými přírůstky pak jsou také Abbie Hern, Gabriel Tierney a Serrana Su-Ling Bliss.

Foto: Alex Bailey/Netflix

O čem bude Enola Holmes 2?

Vzhledem k tomu, že se jedná o filmovou sérii o Enole, mladá dívka s talentem pro řešení záhad se v pokračování znovu dostane do centra pozornosti. Můžeme očekávat, že bude Enola opět čelit mnoha problémům spojeným s vyšetřováním nového případu.

Vzhledem k tomu, že hlavním tématem filmové série je svoboda a posílení postavení žen prostřednictvím postav i příběhu, je vysoce pravděpodobné, že bude na programu v druhém filmu i tato dějová linka. Na konci filmu Enola Holmes reformní zákon o volebním právu žen prošel ve Sněmovně lordů, ale Anglie má v 19. století k dosažení rovnosti ještě hodně daleko.

Můžeme také vsadit na začínající se románek mezi Enolou a Tewkesburym, který se bude dále rozvíjet. Důležitý důraz jistě bude i na sourozenecký vztah mezi Enolou a Sherlockem. Netflix vydal v únoru 2022 synopsi k filmu, která odhaluje, že se bude muset Enola při řešení nového případu spojit se svým bratrem, aby našli pohřešovanou dívku. Ale za jejím zmizením se samozřejmě skrývá více tajemství.

Foto: Netflix

Zdroje: Netflix, Collider, Instagramy herců

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.