České drama den po vydání na Netflixu drtí konkurenci: Pustit se do takového tématu je hodně zavazující, myslí si diváci

Foto: Bontonfilm

Na Netflix ve středu 12. dubna dorazilo filmové drama z roku 2022 Spolu, ve kterém si hlavní role zahráli Štěpán Kozub, Veronika Žilková a Kamila Janovičová. Snímek, který už po své premiéře v kinech dobře obstál u diváků i kritiků, teď poráží všechnu konkurenci na streamovací platformě.

Netflix poslední dobou přidává jeden český snímek za druhým. Ne všechny jsou sice divácky kladně hodnocené, ale většinou se ihned po vydání na streamovací platformě dostanou mezi TOP 10 nejsledovanějších v Česku. Stejně je na tom i drama Spolu se Štěpánem Kozubem, Kamilou Janovičovou a Veronikou Žilkovou, které se v den vydání na Netflixu ihned dostalo do TOP 10 a okamžitě se vyšplhalo rovnou na první příčku. A to i přes to, že film nedávno vysílala televize Prima.

TAKÉ JSME PSALI: 7 českých filmů, které jsou nově dostupné na Netflixu: Bizarní pohádka, propadák i držitel Českého lva

Foto: Bontonfilm

Že se film dostal na první pozici hned pár hodin poté, co vyšel, překonává snad všechny ostatní české počiny, které na Netflixu byly vydány. Spolu tak na třetí pozici odsunulo akční komedii s Jennifer Aniston a Adamem Sandlerem Vražda v Paříži, která se na vrcholu držela docela dlouho. Také přeskočil rodinný film Chupa a spousty dalších českých snímků, které nyní Netflixu v Česku vévodí. Mezi nimi je například horor Světlonoc, Šťastný nový rok 2: Dobro došli nebo eroticky laděné Hranice lásky.

Ve filmu, který má na ČSFD hodnocení pěkných 71 % si Štěpán Kozub, na veřejnosti známý spíše jako komik, zahrál Michala, který je kvůli svému mentálnímu postižení jako dítě zajaté v dospělém těle. Kamila Janovičová hraje jeho sestru Terezu, která se po rozchodu vrací domů za bratrem a matkou Veronikou Žilkovou. Jenomže to, že se doma všechno točí hlavně kolem jejího bratra, jí neskutečně štve. Nakonec se rozhodne pro radikální krok, po kterém už nikdy nikdo z nich nebude stejný.

ČTĚTE TAKÉ: Štěpán Kozub navštěvoval autistické centrum, já to z rodiny znala z blízka, říká Veronika Žilková v rozhovoru k filmu Spolu

„Řekl bych, že pustit se do takového tématu, je hodně zavazující. Buď to bude perfektní anebo to bude fraška. Tady se ale naštěstí dostavila spokojenost,“ hodnotí film jeden z recenzentů na webu Česko-Slovenské filmové databáze. „Spolu je v první řadě hereckým koncertem Štěpána Kozuba, kterému se podařilo ztvárnit roli postiženého Michala na výbornou, přičemž mu skvěle sekundovaly Veronika Žilková a Kamila Janovičová. Spolu funguje jak na vážné tak i na humorné rovině a nabízí celkem autentický pohled do rodiny zkoušené osudem a na mezilidské vztahy, ať už rodinné nebo partnerské,“ píše další.

ČTĚTE TAKÉOd Ace Ventury po Mizery: 5 skvělých komedií z devadesátek, které najdete na Netflixu

Zdroje: Autorka článku, ČSFD, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.