Česko-slovenská komedie, ve které si zahrála i bývalá první dáma, míří na Netflix. Diváci nešetří kritikou

Eva Lenská
Foto: Falcon

Pokud se vám líbila česko-slovenská komedie Šťastný nový rok z roku 2019, můžete se radovat, protože za ní na Netflix míří i volné pokračování s názvem Šťastný nový rok 2: Dobro došli. Tentokrát zapomeneme na Vysoké Tatry a s našimi přáteli vyrazíme do slunného Chorvatska a budeme chystat svatbu.

Pokračování komedie zvané Šťastný nový rok 2: Dobro došli začíná na Silvestra, kdy Marek (Ján Koleník) požádá Hanu (Táňa Pauhofová) o ruku. Její souhlas rozpoutá bláznivý kolotoč událostí, které předcházejí svatbě v nádherném prostředí u „československého“ moře v Chorvatsku.

Trojice Haniných kamarádek (Antónia Lišková, Zuzana Norisová, Gabriela Marcinková) a jejich rodiny znovu vnášejí do zdánlivě jednoduché přípravy svatby dobrodružství, napětí, zábavu a někdy i drama. Zatímco jedna z přítelkyň je momentálně bez partnera, druhá má okolo sebe hned dva soupeřící soky a třetí manžela, který svou bezstarostností už doopravdy překračuje všechny hranice. Všichni v podstatě nevědomky dělají všechno pro to, aby zamilované dvojici svatbu zkomplikovali nebo jí vlastním příkladem odradili, až natolik, že k obřadu skoro ani nedojde.

Romantická komedie režiséra Jakuba Kronera a jeho matky a producentky Adriany Kronerové, měla v českých kinech premiéru 30. prosince 2021. Kromě změny prostředí se dočkáme také tří nových postav, jež ztvárnili Dagmar Havlová a Jozef Vajda a Marek Vašut.

Snímek je dlouhý 95 minut a filmoví kritici ho častovali spíše podprůměrným hodnocením. Uživatelé ČSFD byli ještě přísnější a film ohodnotili pouhými 38 %. K jedničce přitom byli shovívavější a dostala 47 %. Ačkoli tedy nejde o nějaký trhák, pořád se můžeme těšit alespoň na chorvatské moře a myslet při sledování na letní dovolenou.

Romantická komedie Šťastný nový rok 2: Dobro došli bude na Netflixu dostupná od 1. dubna.

Zdroj: ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.