Nová komedie Netflixu ve sledovanosti drtí konkurenty. U diváků ale přitom propadá

Foto: Scott Yamano/Netflix © 2023

Netflix v roce 2019 vydal komedii Murder Mystery (Vražda na jachtě) s Jennifer Aniston a Adamem Sandlerem v hlavních rolí, kde se ujetý manželský pár dostal do podezření za vraždu a nakonec ji sám musel vyřešit. O čtyři roky později vydal streamer dvojku, tentokrát v češtině nazvanou Vražda v Paříži.

Manželé Spitzovi, které si opět zopakovali Jennifer Aniston a Adam Sandler, jsou tentokrát pozváni na luxusní svatbu svého indického přítele, který je ale uprostřed veselí unesen. Únosce požaduje, aby mu výkupné předali právě Spitzovi, kteří kvůli tomu musí do Paříže. Opět se ale sami dostávají mezi hlavní podezřelé. Navíc začínají přibývat mrtvoly. Nezbyde jim tedy nic jiného, než opět celý případ vyřešit.

Už první díl Vražda na jachtě neměl příliš valné ohlasy z řad diváků ani kritiků. Na ČSFD film získal pouze 54% hodnocení a mnoho diváků jej dokonce označilo za odpad. Lépe si nevedl ani na světovém Rotten Tomatoes, kde má podprůměrné hodnocení 44 % od kritiků a 45 % od publika.

ČTĚTE TAKÉ: Ani v 54 se toho nebojí. Jennifer Aniston na premiéře Vraždy v Paříži zazářila v průsvitných mini šatech

Bylo jasné, že se příliš nedá očekávat ani od druhého dílu, přes to si ho pustilo obrovské množství diváků a v Česku se drží už druhý týden na 1. místě TOP 10 nejsledovanějších filmů a jedničkou je i v dalších 77 zemích. Druhý film na ČSFD obdržel 52 % a na Rotten Tomatoes 43 % a 49 % od publika.

Někteří diváci hodnotí dvojku o něco lépe než jedničku, jiní ale zase přesně naopak. „Je to víceméně stejná nuda, ve které na sebe Sandler a Aniston většinu času roztomile křičí a okolo nich stojí schopní herci, kteří nemají co hrát,“ píše například jeden z recenzentů v Česko-Slovenské filmové databázi.

TAKÉ JSME PSALI: 8 filmů, které se natáčely v Česku a najdete je na Netflixu. Byli u nás Cruise, Jolie i Gosling

I přes špatné hodnocení a nepříliš dobře hodnocený první díl získala Vražda v Paříži v prvním týdnu od vydání 65 milionů hodin zhlédnutí. Do TOP 10 se dokonce v několika zemích dostala i čtyři roky stará jednička, kterou si někteří diváci rozhodli připomenout. Čili pro Netflix dvojitá výhra.

Zdroje: ČSFD, Rotten Tomatoes, Netflix TOP 10, FixPatrol

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.