České filmy na Netflixu válcují zahraniční konkurenci. Čtyři z nich patří mezi nejsledovanější

Foto: Falcon

Na Netflixu najdeme filmy a seriály z celého světa. V poslední době je ale Netflix štědrý i co se týče přidávání českých titulů. Ty aktuálně válcují žebříček sledovanosti. Na českém Netflixu jsou hned čtyři v TOP 10 nejsledovanějších filmů.

V létě ti řeknu, jak se mám

Těsně před Vánoci oznámí Ivaně (Tereza Kostková), která žije jen pro rodinu, její manžel Martin (Marián Miezga) věc, která jí zničí svátky, a o které ví jen jejich společná kamarádka Adriana (Dana Rogoz), rozvodová právnička. Ta se jako jediná z party nevdala a nemá děti. Žije sama, ale udržuje poměr se svým šéfem Filipem (Martin Hofmann). Další z party Ela (Andreea Vasile) je známá televizní moderátorka, která vede harmonický život s překladatelem knih Andrejem (Ondřej Sokol) a jejich desetiletými dvojčaty, no jen do doby, než se nečekaně objeví její bývalá láska David (Ján Koleník).

Partu uzavírá majitel restaurace Vláďa (Pavel Bartos), který se po rozvodu s Věrou (Soňa Norisová) podruhé oženil s mladší Broňou (Dominika Morávková). Po zkušenostech z minulého vztahu si nepřeje, aby jeho žena pracovala, tak Broňa dělá všechno pro to, aby se o jejích pracovních aktivitách nedozvěděl. Ela jí v tom pomáhá. Spleť tajemství, které mají mezi sebou nejen páry, ale i samotní přátelé, se začnou ještě víc zamotávat, když se na Adrianu obrátí manželka premiéra (Petra Vajdová) a chce svého muže (Jaroslav Plesl) opustit v čase předvolební kampaně…

Více jsme o filmu psali zde.

Na Netflixu je aktuálně na 1. místě sledovanosti v Česku.

Princ Mamánek

Princ Ludvík Otomar Karel XII. zrozený Vznešený (Jan Budař) je velmi spjatý se svou milující maminkou, královnou Ludmilou (Jana Nagyová). Jenže už je poněkud přerostlý, je mu 39 let. Bojí se skoro všeho, do ženění se nežene a většinu života se poflakuje po přepychovém zámku a přilehlých oborách.

Moudrý král Radomil (Martin Huba) mu proto připraví nečekaný dárek – princ se jednoho rána probudí v lese v obyčejných šatech a v doprovodu drsného rytíře Hudrovala (Ondřej Vetchý) se má vydat do světa, aby poznal, co je život a snad konečně dospěl. Na velké dobrodružné cestě ho čekají věci, o kterých zatím četl jen v knihách. Potká mocného čaroděje, zlé čarodějnice, ducha i samotnou paní Smrt… a možná najde i lásku svého života. Co na to všechno ale řekne maminka? A bude spokojený otec král?

Více jsme psali zde.

Na Netflixu je aktuálně na 3. místě sledovanosti v Česku.

Banger.

S mladým raperem Alexem (Adam Mišík) se nečekaně rozejde přítelkyně Sára (Anna Fialová). Podle Alexe existuje jen jediná cesta, jak ji může získat zpět, a to nahrát banger neboli neotřelý hit. Naštěstí je to možné. Jeho kamarád Láďa (Marsell Bendig) totiž pro feat splašil rappera Sergeie Barracudu a to znamená vstupenku mezi top hráče. Jenže tahle vstupenka nebude levná a Alex s Láďou musí během pár hodin sehnat hromadu peněz. Vyrážejí proto na šílenou a adrenalinovou jízdu nočním městem, aby prodali všechny drogy, co doma ještě našli.

Více o filmu jsme psali zde.

Na Netflixu je aktuálně na 4. místě sledovanosti v Česku.

Il Boemo

Josef Mysliveček nebo také Giuseppe Misliweczek byl český hudební skladatel, kterého proslavily především opery. Syn obyčejného pražského mlynáře se navzdory přání rodiny vydal za svým snem do Itálie, která byla v druhé polovině 18. století světovým centrem opery, a na rozdíl od mnoha jiných se tam dokázal prosadit a stát se hvězdou. Jeho sláva však netrvala věčně. Rozmařilý způsob života ho nakonec stál zdraví. Ačkoli jeho plodnou tvorbu obdivoval i samotný Mozart, jehož životní příběh zná každý školák, Mysliveček upadl v zapomnění. Jak je to možné, když svého času pobýval v paláci a sklízel úspěch v každém městě, do kterého zavítal?

Více jsme psali zde.

Na Netflixu je aktuálně na 9. místě sledovanosti v Česku.

Zdroje: Netflix, Netflixer

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.