Na Netflix míří úspěšné české drama natočené na na iPhone během 15 dní. Úspěch sklidilo u diváků i kritiků

Eva Lenská
Foto: Janova Johana, Jonatan Jan

Netflix si pro nás připravil zase jednu lahůdku z české filmové kuchyně. Snímek Banger., který byl v červenci 2022 uveden na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech, filmoví kritici vychválili a diváci taktéž. Co je jeho největší předností? Umí oslovit jak mladé, tak jejich rodiče. Nenechte si ho ujít!

Banger. je unikátní film, který popisuje příběh odehrávající se během jedné adrenalinové noci plné kokainu a rapu. S mladým raperem Alexem (Adam Mišík) se nečekaně rozejde přítelkyně Sára (Anna Fialová). Podle Alexe existuje jen jediná cesta, jak ji může získat zpět, a to nahrát banger neboli neotřelý hit.

Foto: Janova Johana, Jonatan Jan

Naštěstí je to možné. Jeho kamarád Láďa (Marsell Bendig) totiž pro feat splašil rappera Sergeie Barracudu a to znamená vstupenku mezi top hráče. Jenže tahle vstupenka nebude levná a Alex s Láďou musí během pár hodin sehnat hromadu peněz. Vyrážejí proto na šílenou a adrenalinovou jízdu nočním městem, aby prodali všechny drogy, co doma ještě našli.

Snímek za pouhých 15 dní natočil na iPhone režisér a scénárista Adam Sedlák, který pro Český rozhlas Vltava přiznal: „Chci jako režisér dělat to, co lidi zaujme, na co přijdou do kina. Nějaké hranice mám, ale mám taky to štěstí, že nemusím dělat komerci.“

Na otázku, proč natočil právě film o drogách, odpověděl: „Když chcete oslovit mladé, tak rapem a drogami, Je to spojená nádoba, a tak dávalo největší smysl propojit to i ve filmu.“

Něco na tom bude, protože Banger. dostal nejen mladé, ale i starší ročníky. Na ČSFD má mnoho pochvalných recenzí a hodnocení 76 %. Zkrátka jde o originální dílko, které byste měli vidět.

A pokud si myslíte, že Mišík dostal hlavní roli jen proto, že je hezoun a protekční dítě, tak tak to tedy rozhodně nebylo. Adam Sedlák v mnoha rozhovorech vyvrátil tvrzení, že by jeho obsazení byl kalkul. Výběr herců se zúžil podle toho, zda uměli zpívat i rapovat. Navíc Mišíkovy fanynky na jeho vizáž ve filmu reagovaly nevalně. Ve světě rapu a drog totiž jako sladký hošánek nevypadá.

Už jsme toho napovídali dost a teď se zbývá jen těšit na 1. března. Ten den se Banger. objeví na Netflixu.

Zdroj: ČSFD, bontonfilm, Český rozhlas Vltava, Totalfilm

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.