10 filmů, které jsou nově dostupné na Netflixu v češtině. Vybere si každý

Foto: © 2000 Universal Pictures

Netflix nezahálí ani během února a do své nabídky přidal hned několik novinek i starých dobrých kousků. Podívejte se, jaké filmy si nyní můžete užít s českými titulky nebo dabingem.

Loupež po italsku

(The Italian Job)

Skupina zlodějů vedená Johnem Bridgerem a Charliem Crokerem se chystá na poslední akci – vykradení pečlivě hlídaného sejfu v Benátkách se zlatými cihlami. Po úspěšné akci se ale jeden z členů týmu, Steve, hnán chamtivostí a žárlivostí, rozhodne nechat si všechno zlato pro sebe a zbavit se ostatních členů skupiny.

Ve víře, že jsou všichni ostatní mrtví, se vrací do Los Angeles i se zlatem. Charlie a další členové ale přežili a zrádci se hodlají pořádně pomstít. Charlie sežene na pomoc nové členy týmu – Johnovu dceru Stellu, specialistku na sejfy, a Lyla, který je hacker. Přidají se k nim ještě Levé ucho, odborník na výbušniny, a řidič Rob.

Také jsme psali: TOP 7 krimi thrillerů, které budete s napětím sledovat do posledního dílu

Foto: © 2003 Paramount Pictures

Hotel Transylvánie

(Hotel Transylvania)

Málokdo o Draculovi ví, že není jen princem temnoty, ale také vlastníkem stylového Hotelu Transylvánie – luxusního pětihvězdičkového resortu, kde se mohou všechna monstra světa jako Frankenstein, mumie, vlkodlaci, zombie, neviditelný muž a spousta dalších dostat daleko od všech a být jen sami sebou v bezpečném prostředí bez lidí. Ale pro Drákulu existuje ještě daleko důležitější důvod, proč držet obyčejné smrtelníky dál od Hotelu Transylvánie. Chce chránit Mavis, svou milovanou náctiletou dceru. Jako většina teenagerů, i Mavis chce opustit hnízdo a prozkoumávat velký svět za hranicemi hotelu. Jenže to je myšlenka, která Draculu skutečně děsí! A navíc se blíží termín, kdy se budou ve velkém stylu slavit narozeniny jeho milované Mavis a v hotelu se nečekaně objeví člověk.

Foto: Sony Pictures

Diktátor

(The Dictator)

Generál Aladeen je jedním z posledních světových diktátorů ze staré školy. Ve své zemi vládne téměř neomezenou mocí, kterou financuje prostřednictvím výnosů z těžišť ropy. Pevnou rukou se nebojí popravit kohokoli, kdo s ním nesouhlasí, nebo uspořádat olympijské hry, ve kterých sám vyhraje každou disciplínu. Je také jedním z nejnebezpečnějších mužů na světě.

Když OSN vyhrožují sankcemi proti jeho zemi, africké republice Wadiya, je Aladeen donucen odjet do New Yorku, kde má přednést vysvětlující řeč. Po příjezdu je ale obrán o svou moc a šaty zběhlým agentem CIA a je vržen do běžného života na Manhattanu. Nelítostný diktátor se tak stane jedním z mnoha lidí v davu. Na cestě New Yorkem potkává mladou Zoey, která provozuje obchod se zdravou organickou stravou a mohla by mu pomoci získat zpět jeho zemi i lidskost.

Čtěte také: 7 nejlepších jihokorejských seriálů na Netflixu, které vyšly v roce 2021

Foto: Paramount Pictures

Sex ve městě 2

(Sex and the City 2)

Carrie, Samantha, Charlotte a Miranda řeší další problémy. Carrie je rozmrzelá z toho, že s panem Božským zabředla do stereotypního manželství. Charlotte přesvědčuje kamarádky, že je šťastná. Jim ale neujde, že ji dvě malé dcerky připravily o veškerou energii. Situaci jí neulehčuje ani nová chůva, po které pokukuje manžel Harry. Miranda se cítí nedoceněná v práci, kde se po ní neustále vozí nový šéf.

Samantha se snaží díky všemožným hormonálním přípravkům potlačit blížící se menopauzu, což se jí daří a proto se v dobré náladě vydává na premiéru filmu svého bývalého milence, kde se seznámí se šejkem Khalidem. Ten ji pozve do svého hotelu v Abú Dhabí. Pozvání s nadšením přijímá, ovšem pod podmínkou, že s sebou vezme své nejlepší kamarádky. Všechny čtyři se tak ocitají v kouzelném světě, kde je Khalid zahrnuje péčí a luxusem.

Foto: Warner Bros.

Top Gun

Odvážný mladý letec Pete Mitchell (Tom Cruise) se začíná stávat nejlepším z nejlepších. Je vyslán na pětitýdenní kurz do kalifornského Miramaru na školu pro elitní vojenské piloty, které se říká Top Gun. Zde se vznětlivý pilot utká s těmi největšími esy v oboru a setká se nejen s vnadnou astrofyzičkou a leteckou instruktorkou Charlie (Kelly McGillis), ale také s geniálním a velmi soutěživým kolegou Icemanem (Val Kilmer), s nímž od samého začátku svádí bezohledný boj o prvenství. Zatímco je však Maverick pronásledován záhadnou smrtí svého otce, bude schopen zkrotit svou divokou povahu a získat tak nejen prestižní trofej Top Gunu, ale i srdce milované dívky?

Také čtěte: Líbila se vám Hra na oliheň? Tady je 7 dalších filmů a seriálů s podobnou tématikou

Foto: Paramount Pictures

Láska a pouta

(Love and Leashes) 

Jung Ji Hoo (Lee Jun Young) je chladný, přímočarý a neomalený, ale i přesto ho dámy zbožňují. Jeho kolegyně Ji Woo (Seo Hyun) se nikdy nebála otevřeně říct, co je třeba, ovšem nyní je zaskočena. Omylem otevře balíček, jenž patří jejímu spolupracovníkovi a nestačí se divit.

Na co obojek a bičík? A co další podivné věcičky, které jen odhalují jeho sexuální preference? Vzájemná chemie je mocná a tak spolu ti dva uzavřou dohodu. Ji Woo se stane dominantní dámou a Ji Hoo submisivním otrokem. Společně se budou oddávat lechtivým fantaziím.

Více jsme psali zde: Láska a pouta: Nevšední romance, nebo 50 odstínů šedi po korejsku?

Foto: Netflix

Fotr je lotr

(Meet the Parents)

Greg Jebal pracuje jako zdravotní bratr v Chicagu. Když se chystá požádat svoji přítelkyni Pam o ruku, volá jí její otec a sdělí jí novinu, že se její sestra bude vdávat. Greg usoudí, že by bylo lepší nejdříve požádat o svolení otce Pam a tak s žádáním o ruku zatím počká. Letí s Pam do New Yorku na svatbu a zároveň se seznámit s jejími rodiči. Greg má plán požádat Pam o ruku až poté, co požádá jejího otce o svolení. Ten má ale na partnera své dcery zvláštní požadavky a od začátku se na něj dívá skrz prsty. Podaří se mu nakonec uspět?

Foto: © 2000 Universal Pictures

13 hodin: Tajní vojáci z Benghází

(13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi)

Jedenácté výročí útoku na newyorská Dvojčata se teroristická bojůvka operující na severu Afriky rozhodla „oslavit” útokem na americkou ambasádu v libyjském Benghází. Její zaměstnanci sice již předem tušili, že se něco chystá, tajné služby však jejich pocit ohrožení relativizovaly. I proto se pracovníci ambasády ocitli tváří v tvář obrovské přesile prakticky bez větší ochrany, kterou by si pobyt v třaskavém regionu jinak určitě zasluhoval.

Neměli by sebemenší šanci, kdyby v oblasti nepůsobila skupinka bezpečnostních analytiků, bývalých elitních mariňáků. Ti hodí za hlavu všechny psané i nepsané postupy a nařízení, aby se do ničeho nevměšovali, a rozhodnou se bránit ambasádu do poslední kapky krve. Časový údaj ve filmu odkazuje k době, po kterou se nerovný boj o ambasádu sváděl.

Foto: Paramount Pictures / Christian Black

Sirotek

(Orphan)

John a Kate tvoří navenek idylický manželský pár. Zdánlivě jsou šťastní a bezstarostní, ale ztráta nenarozeného dítěte je chtě nechtě bez přestání pronásleduje. V minulosti obou manželů se skrývají temná místa, zejména Kate si má co vyčítat. Aby alespoň zčásti zmírnila své utrpení, rozhodne se spolu s manželem k synovi Danielovi a jeho hluchoněmé sestře Max adoptovat třetí dítě.

Sirotek Ester ve svém rodném Rusku osiřela a její adoptivní rodina zemřela při požáru. Ušlechtile působící a inteligentně se vyjadřující dívka si ihned získá jejich srdce. Zdá se, že je pro narušený domov přímo požehnáním. Postupně ovšem začíná vycházet najevo, že s osobností Ester to není až tak jednoduché. Je jiná! V jejím podání to znamená skryté, manipulativní a krvavé zlo, jehož hranice lze těžko odhadnout.

Foto: Warner Bros.

Moje nejlepší kamarádka Anna Franková

(My Best Friend Anne Fran/Mijn Beste Vriendin Anne Frank)

V době, kdy v Evropě vypukla druhá světová válka, byly Anna Franková (Aiko Beemsterboer) a Hanneli Goslarová (Josephine Arendsen) nejlepšími kamarádkami. Tři roky poté, co se Frankovi schovávali v úkrytu, se obě dívky znovu setkaly v koncentračním táboře Bergen-Belsen.

Film je natočen z pohledu Hanneli Goslarové, která přežila válku i koncentrační tábor a v současné době žije v Izraeli. Je jí úctyhodných 93 let. Když film viděla, prohlásila: „Ve skutečnosti to bylo horší, mnohem horší.“

Více jsme psali zde: Když se nejlepší kamarádky potkají v koncentráku: Příběh Anny Frankové očima dosud žijící Hanneli Goslarové

Foto: Netflix

Zdroje: Netflix, ČSFD, HBO, TV Nova, TV Prima, CinemArt, Viacom

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Lenka Svachova

    V češtině? A k čemu je to dobré? On ty stupidní překlady a ještě stupidnější stále se opakující hlasy někdo vyhledává?

    1. Vratislav Výšek

      Ty si stupidní