Prcičky po česku aneb Dvě odporné nekorektní komedie, které nadchly řadu diváků, míří na Netflix

Eva Lenská
Foto: Bontonfilm

Sice ještě není léto, ale pařby na Mácháči se vzdávat nemusíme. Netflix totiž brzy uvede dvě totálně ujeté české komedie Párty Hárd a Párty Hárder: Summer Massacre. Co se v nich bude dít? Samé šílené a zakázané věci. Prostě nic pro malé děti, spíše něco ve stylu slavných amerických Prciček. Filmy mají i slušné hodnocení na ČSFD.

Už je to tak, dvě bláznivé komedie o nadržených panicích lovících na mejdanech krásné slečny, budou k dispozici všem, kdo se rádi zasmějí a zavzpomínají na mladá léta plná bláznivin a prvních lásek. Podle jednoho recenzenta na ČSFD budou nejen plné dvojsmyslů, ale i trojsmyslů a vícesmyslů. Prostě taková odlehčená podívaná protkaná černým a trochu i vulgárním humorem umocněným absurditou scén.

Kdo se chce pobavit a snese nálož fekálních hlášek a trapasů, nudit se nebude. Koneckonců svérázný humor režiséra Martyho Pohla, jenž používá pseudonym Řezník, si své fanoušky našel a jistě ještě i najde.

TAKÉ JSME PSALI: Na Netflix míří kontroverzní české drama s hodně odvážnými scénami

Párty Hárd

Středoškoláci Péťa Král (Jakub Kalián), Miky Novotný (Jiří Bohatý) a Tomáš Jánský (Daniel Žáček) jsou v kolektivu outsidery. Tomáš zažívá šikanu od svého despotického otce do té míry, že trpí inkontinencí, a Péťu zase sužuje vědomí, že je stále panicem – což je fakt, který mu neustále předhazuje jak třídní král Pája Poulíček (Adam Ernest), tak jeho vlastní táta.

Péťa je navíc silně zamilovaný do krásné spolužačky Lindy (Karolína Šafránková), jenže vůbec neví, jak na ni. Chlapci se rozhodnou změnit status quo, a vyšplhat v žebříčku školní hierarchie až nahoru. Docílit toho chtějí tím, že uspořádají exkluzivní večírek. Povede se jim to?

ČTĚTE TAKÉ: Nový český film na Netflixu zabodoval hned po vydání. Je jeden z nejlepších za poslední roky

Párty Hárder: Summer Massacre

Pokračování začíná maturitním dnem tří hlavních hrdinů – Poulíčka, Tomáše a Mikiho. Tomáš se probouzí z nepříjemného snu, že musel nastoupit do srbských milicí, kam jej poslal otec. Po úspěšném složení maturity se na Poulíčka a jeho plány na prázdninové mejdany vykašlou jeho dva kamarádi kvůli přípravě na vysokou.

Mezitím Tomáš a Miki mají v plánu se dostat na letní festival Summer Massacre na Máchově jezeře proslulém muzikou, mejdany a nevázaným sexem, a slibují si od toho životní zážitek a prázdninovou soulož.

Když přijedou, nadšením nehýří. Ubytováni jsou ve špinavém kempu, kde jsou místo očekávaných zástupů dívek pouze zpustlíci mužského pohlaví. Jejich pokusy v takovém prostředí navázat vztah jsou zoufalé a nad vodou je drží myšlenka na blížící se festival.

Obě komedie diváky náležitě pobavily a na ČSFD mají hodnocení 61 a 81 procent. Pokud se přesto nebudete bavit dle očekávání, dejte si Metaxu nebo koktejl Alpský Ryzlink. V nejhorším případě si už teď zamluvte dovolenou na Mácháči. A pozor! Režisér v jednom rozhovoru uvedl, že několika protagonistům neplatili penězi ale pervitinem. Tak na to berte při sledování ohled.

Na Netflixu obě komedie objevíte už 13. března!

Zdroj: ČSFD, Wikipedia

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.