Únos ženy a znásilnění označila policie za výmysl. Beznadějí obětí a totálním selháním mužů zákona šokuje Netflix v novém dokumentu

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Do nebes volající neschopnost policie je zachycena v novém třídílném dokumentu Zlý americký sen (American Nightmare), za kterým stojí tvůrkyně Podvodníka z Tinderu. Přestože mladý pár v noci napadli neznámí útočníci a ženu unesli, policisté měli jasno. Nejprve si muž příběh vymyslel, aby zakryl, že je naprostou zrůdou a následně žena dokonce svůj únos předstírala. Mezitím, co se je policisté snažili dostat do vězení, pachatelé běhali po svobodě.

Když jste obětí zločinu, očekáváte, že orgány činné v trestním řízení budou konat, díky čemuž pachatele dostihne trest. Nový třídílný dokument Zlý americký sen šokujícím způsobem ukazuje, co se může stát, když mají detektivové špatný den a nevěří vám ani slovo.

Uprostřed noci 23. března 2015 byli Denise Huskins a její přítel Aaron Quinn probuzeni neznámými pachateli v neoprénech, kteří jim nasadili zatemněné plavecké brýle. Po píchnutí sedativ jim oznámili, že nastal problém, protože cílem přepadení byla Andrea, bývalá snoubenka Aarona. Následně Denise odvedli a Aaronovi řekli, že ho budou kontaktovat ohledně výkupného 15 tisíc dolarů a nainstalovanou kamerou si pohlídají, že se neobrátil na policii.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Nechali je hladovět, vláčeli kamením i pohlavně zneužívali. Netflix vydal šokující dokument o táboře, který měl polepšovat děti

Zlý americký sen.
Foto: Netflix

Vlivem sedativ Aaron usnul, přičemž mu po probuzení opravdu přišel požadavek na výkupné. Protože se však únosci odmlčeli, vydal se na policii v kalifornském Valleju. Detektivovi Matu Mustardovi přišlo zvláštní, že Aaron zločin nahlašuje až po 12 hodinách. Prohlásil, že mu předložil pěkně propracovaný příběh a on je toho názoru, že k žádnému únosu nedošlo, protože Denise zabil a je naprostou zrůdou. Aarona poslal na detektor lži, během kterého mu agent FBI oznámil, že jím neprošel, i když tomu tak nebylo, a nazval ho vraždící kreaturou.

Policie se během tiskovky postarala o to, aby lidé měli mladou ženu za mrtvou, což ještě roznesla dále média. Takže když jednomu z reportérů přišla nahrávka, ve které Denise poklidným hlasem oznamovala, že byla unesena a je v pořádku, všechny to šokovalo. Tento šok ovšem netrval dlouho, protože média a detektivové ve svém postoji otočili. Nově dle jejich názoru za vším stála Denise, která se měla inspirovat filmem Zmizelá.

Detektivy v tom utvrzovala informace zjištěná v průběhu výslechu její rodiny. Jelikož byla Denise ve svých 12 letech sexuálně napadena, jeden z detektivů prohlásil, že ženy často v dospělosti předstírají sexuální zneužívání, aby opět zažily to vzrušení, které kvůli tomu v minulosti panovalo.

PSALI JSME TAKÉ: Když vás u sledování Netflixu pořádně mrazí a kudla se vám svírá v kapse: 6 děsivých příběhů unesených osob, která si prožila muka

Mezitím byla Denise jedním z únosců držena v zajetí v odlehlé chatě, kde byla střídavě pod vlivem sedativ. Přestože ji sdělil, že ji nechce ponížit, dvakrát ji znásilnil, což natáčel na kameru. Po 48 hodinách ji zavezl k rodnému domu a propustil. Denise nejdříve s policií spolupracovat nechtěla, protože ji únosce vyhrožoval nahrávkami a hrozbou ublížení její rodině. Nicméně se přeci jen spojila s advokátem, který ihned kontaktoval policii. Detektiv Mat Mustard, který vyslýchal Aarona, přes protest advokáta nejprve požadoval výslech a následně umožnil provedení vyšetření možného sexuálního napadení.

Protože se únosci, který Denise znásilnil, nelíbilo, že ji policisté během další tiskové konference označili za lhářku, rozeslal reportérům e-mail. Uvedl v něm, že kromě něj zločin spáchali další dva muži a pohrozil, že pokud se policisté Denise neomluví, spáchají celou věc znovu. A tak se skutečně stalo. Po 10 týdnech únosce udeřil v kalifornském okrese Alameda. Nejenom, že se mu únos mladé ženy nepovedl, ale v domě po něm zůstal mobil. Policisté dokázali zjistit jeho totožnost a vypátrat ho v matčině chatě. Matthew Muller, bývalý mariňák a právník, který vystudoval Harvard, byl po dlouhých letech páchání sexuálního násilí na ženách zatčen.

ČTĚTE TAKÉ: Šokující dokument ukazuje dětskou organizaci jako ráj pedofilů. Při natáčení bylo zdokumentováno 82 209 případů zneužívání

Únosce Matthew Muller.
Foto: Netflix

Naštěstí policisté v Alameda při výkonu své práce jako jejich kolegové ve Vallejo nepochybili a podařilo se jim ženu vypátrat. Přes řadu důkazů FBI vytrvale trvala na tom, že pachatel byl pouze jeden a další nehledala. Při zatčení Muller detektivům řekl, že trpí bipolární poruchou a nemocí z války v Zálivu, přestože ve válce v Zálivu nikdy nesloužil. Muller si od soudu odnesl 40 let odnětí svobody za únos, vloupání a znásilnění. Byl prohlášen za duševně nezpůsobilého a svůj trest si v současné době odpykává v nápravném zařízení v arizonském Tucsonu. Žádný z policistů nebyl za své pochybení odsouzen a Mat Mustard dokonce v roce 2015 obdržel ocenění Policista roku.


Zdroje: dokument Zlý americký sen

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.