Kolem pirátského hitu je opět pořádně rušno. Netflix oznámil 11 nových postav, které se objeví ve 2. řadě One Piece

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Pokud jste si mysleli, že si posádka Slamáků pod vedením Monkey D. Luffyho vychutnává pauzičku, jste na omylu. Legendární banda pirátů, jejíchž příběh je tu s námi už přes 25 let, spouští plachty a pluje vstříc dobrodružstvím. Netflix nám konečně ohledně pokračování One Piece začíná dopřávat první informace.

První řada hrané adaptace nejprodávanější mangy všech dob, za kterou stojí japonský mangaka Eiichiro Oda, vtrhla na Netflix koncem srpna loňského roku. Ihned po svém uvedení seriálové provedení One Piece začalo překonávat rekordy tohoto streamera, přičemž kralovalo žebříčkům sledovanosti v 84 zemích, čímž se vyšvihlo nad čtvrtou řadu Stranger Things a hit Wednesday. Není tedy divu, že Netflix nelenil a velmi rychle dal pokračování zelenou, kdy se tvůrci nechali slyšet, že chtějí natočit až dvanáct řad.

Jelikož je pirátský fantasy seriál natáčen podle mangy a anime, věrní fanoušci zhruba ví, co mohou od pokračování očekávat. Vzhledem k tomu, že první řada pokryla události ságy East Blue, měla by dvojka pozvolna přejít do Arabasta Sagy, kde by nás čekalo seznámení se zločineckým syndikátem Baroque Work. Nesmíme ovšem zapomínat, že poslední díl první řady končil záběrem na Smokera. Lze tedy předpokládat, že si tvůrci pohrají ještě s událostmi Loguetown Arc. Abychom vás nepřipravili o překvapení, nebudeme vám z děje více prozrazovat.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: DIVÁCI SE ZAMILOVALI DO ŠÍLENÉHO BUGGYHO Z ONE PIECE. REŽISÉR SE VELMI SNAŽIL, ABY NEPŮSOBIL SMĚŠNĚ

Teď zpátky ke zmíněným Baroque Work, které vede Sir Crocodile, jeden ze sedmi pánů moře, jehož kódové jméno v organizaci je Mr. Zero. První zmínka o syndikátu dokonce padla už v prvním díle první řady, kdy Mr. 7 hodlal naverbovat Zora.

Netflix začal oznamovat herecké obsazení, přičemž začal čtyřmi postavami spjatými s organizací, pomocí které chce Crocodile ovládnout pouštní královský ostrov Arabasta.

Mr. 3 – Galdino je velice inteligentní chlapík, který se dokáže infiltrovat takřka všude a přezdívá se mu voskový muž. Může za to ďáblovo ovoce Doru Doru no Mi, jenž mu umožnuje ovládat vosk. Přestože pro některé může působit jako zbabělec, dokáže být velmi krutý, kdy se vyžívá v pomalém umírání svých protivníků.

Miss Valentine – známá je také pod jménem Mikita. Je příliš sebevědomá a své protivníky nebere vážně. Většinu bojů nechává na svém partnerovi, Mr. 5, kdy ona působí jako podpora. Jakmile se ale rozhodne útočit, nesnáší, když ji někdo ignoruje. Snědla ďábelské ovoce Kiro Kiro no Mi, které jí umožňuje libovolně manipulovat s hmotností svého těla.

Mr. 5 – jeden z nejsilnějších členů organizace, který vládne silou ďáblova ovoce Bomu Bomu no Mi, jenž mu umožňuje nechat explodovat jakoukoli část svého těla, aniž by si ublížil. Je to rázný chlapík, který neváhá zabíjet a nevěří na přátelství.

PSALI JSME TAKÉ: MISTROVSKÉ DÍLO A FENOMENÁLNÍ PRÁCE. NOVÝ ULTRAMAN NA NETFLIXU NAPROSTO UCHVÁTIL KRITIKY I DIVÁKY

Mr. 9 – mladý muž, který si je jistý sám sebou a na rozdíl od ostatních ze syndikátu věří v přátelství. Má komplex nadřazenosti, kdy se snaží chovat jako princ, a proto provádí vznešená gesta neotesaným způsobem. Jeho tělo je poměrně pružné, protože je mistr v akrobacii. Navzdory tomu je slabým nepřítelem, protože jeho akrobacie je nepoužitelná proti ostatním členům organizace.

Crocus – lékař a opatrovník velryby Laboon, který dohlíží na maják Twin Cape, jenž navádí lodě připlouvající z Reverse Mountain do Grand Line. Přestože většinu života pracoval jako správce majáku, tři roky strávil jako lékař v posádce lodi Gol D. Rogera.

Dorry – impozantní obr z Elbafu, který je společně s Brogym kapitánem Giant Warrior pirátů. Je mu 160 let, takže je obrem v nejlepších letech. Je neuvěřitelně silný, a tak velký, že se mu Luffy vejde do dlaně. I když je dobromyslný a věří ve zvyky své vlasti, pýcha mu dokáže zatemnit úsudek.

Brogy – nejlepší přítel Dorryho, který stejně jako on věří ve zvyky své vlasti a dodržuje je se ctí. Kvůli hádce, kterou měli s Dorrym před sto lety, dokonce s ohledem na zvyky bojovali na život a na smrt. I tak jsou nejlepšími přáteli a hluboce se respektují. Jejich soutěživý vztah by se dal přirovnat ke vztahu, který mají Zoro a Sanji.

Smoker – mariňák s hodností kapitána. Jeho jméno je opravdu trefné, protože tento šedovlasý chlapík, jenž má v puse neustále dva doutníky, má schopnost ďáblova ovoce typu Logia – Moku Moku. Kdykoli si zamane, dokáže své tělo proměnit v kouř, čímž se prakticky stává nehmotným.

Tashigi – zručná šermířka působí pod Smokerem, který ji vnímá jako svou chráněnkyni. I když ho štve její nemotornost a roztržitost, respektuje její názor. Jejím snem je porazit Zora.

Wapol – bývalý vládce Drumerského království, který je velice sobecký. Když na jeho království zaútočili, on raději uprchl a nechal lidi napospas nepřátelům. Proto ho lidi z Drumu nenávidí a zároveň se ho bojí, protože snědl ďábelské ovoce Baku Baku no Mi. Umožňuje mu rozšířit ústa, sníst prakticky cokoliv a transformovat své tělo tak, aby replikovalo vlastnosti a funkce čehokoli, co jedl za posledních 24 hodin.

Dalton – bývalý královský strážce, který sloužil pod Wapolem. Je to soucitný a statečný muž, takže neváhal vzdorovat Wapolovi, čímž si vysloužil důvěru lidí z Drumu a stal se zvoleným králem království Sakura. Ďábelské ovoce Ushi Ushi no Mi mu umožňuje proměnit se z části na bizona, takže připomíná kentaura. Výhodou jeho hybridní podoby ovšem není síla, ale rychlost.

Bohužel zatím není známo, kdy Netflix druhou řadu One Piece uvede. Nicméně herec Brashaad Mayweather, představitel Pattyho, v rozhovoru s Brucem Crosseym potvrdil, že se druhá řada bude natáčet společně se třetí.


Zdroje: ScreenRant, Variety, What’s Popping!, One Piece Wiki, One Esports, Deadline

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.