Tvůrci aktuálně největšího hitu Netflixu potěšili fanoušky. Prozradili, kdy bude druhá řada One Piece

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Hraná adaptace nejprodávanější mangy všech dob aktuálně drtí nejrůznější žebříčky Netflixu a spěje k tomu, aby se zapsala do historie. Mnohé zajímá, jestli po první řadě One Piece bude následovat vytoužené pokračování. Odpověď zní ano! V našem článku se dozvíte nejrůznější podrobnosti.

Pozor, článek může obsahovat spoilery.

Prvních osm dílů hrané adaptace One Piece se přiřítilo na Netflix koncem srpna. Vzhledem k tomu, že hranou adaptaci doprovází obrovská marketingová kampaň, byla potencionální druhá řada tvůrci již několikrát zmíněna.

Marty Adelstein, generální ředitel Tomorrow Studios, které stojí za natočením první řady pirátského fantasy seriálu, v rozhovoru pro Variety uvedl, že prvotní scénář dvojky je již napsán a termín uvedení by mohl být dříve, než se očekávalo. Becky Clements, ředitelka studia, nastínila potencionální dobu uvedení druhé řady.

„Reálně, doufejme, že za rok. Pokud budeme postupovat rychle, tak je to možné. Někde mezi rokem a 18 měsíci bychom mohli být připraveni s tím vyjít ven.“

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Nový fantasy seriál Netflixu boří žebříčky sledovanosti. Jednotlivé díly stály více jak epizody Hry o trůny

Foto: Netflix

Momentálně se čeká na to, až dá Netflix druhé řadě oficiálně zelenou a probíhající stávky WGA a SAG-AFTRA dospějí ke zdárnému konci.

Manga One Piece japonského mangaky Eiichira Ody vychází už přes 25 let, díky čemuž mají tvůrci hrané adaptace neuvěřitelný prostor k natáčení. První řada pirátského fantasy seriálu pokrývá East Blue Sagu. Ambiciózní mladý pirátský kapitán Monkey D. Luffy (Iñaki Godoy) se v ní vydává na dobrodružnou výpravu, během které je utvořena jeho posádka, jež nese trefné jméno Slamáci nebo Straw Hat. Luffyho cílem je nejenom nalezení bájného pokladu legendárního pirátského krále, ale rovněž stání se Králem pirátů.

PSALI JSME TAKÉ: Vývojové peklo živé adaptace legendární mangy Naruto pokračuje. Do hry vstoupila scenáristka Zaklínače

Diváci neznalí mangy a navazujícího anime mohli v osmi dílech hrané adaptace snadno přehlédnout postavy, které se v příběhu objevují později, a momenty napovídající děj pokračování. Patří mezi ně například Luffyho otec, jehož odhalení před pár lety způsobilo poprask. Nebudeme vám prozrazovat, kdo to je, protože bychom vás tím připravili o překvapení.

Foto: Netflix

Steven Maeda, výkonný producent, v rozhovoru pro Collider uvedl, že jednotlivé nápovědy byly vloženy do hrané adaptace s velkou pozorností a péčí. „A všimnou si toho lidé? Prostě tam něco dáme, to jsme si tehdy říkali. Někdy tam byly vloženy, protože nám to přišlo cool.“

Druhá řada je dokonale připravena na začátek Loguetown Arc, části, která v manze pokrývá 11. a 12. díl a 7 epizod anime. Poté, co je Nami na konci první řady osvobozena od Arlongových pirátů a oficiálně se vrací ke Slamákům, vyráží Luffyho banda do Logue Town neboli Města začátku i konce.

ČTĚTE TAKÉ: Po Zaklínačovi Henry Cavill přijal roli v ještě temnějším fantasy. Jako skotský horal bude příslušníkem rasy Nesmrtelných

Luffy a Slamáci se tam vydávají na proslulé popraviště pirátského krále Gold D. Rogera, což je místo, kde byl podnícen Zlatý věk pirátství. Setkávají se tam se starými, ale i novými nepřáteli, kteří touží Luffyho sen zastavit a vydělat na tom nemalé peníze. Finále osmého dílu nastínilo množství hrozeb, jelikož se klaun Buggy střetl s Alvidou, první pirátkou, kterou Luffy kdy porazil. Díky nejvyšší odměně ve Východním moři je navíc Luffy oficiálně nejhledanějším pirátem mariňáků.

Poslední sekundy osmého dílu obsahují záběr, ve kterém tajemná osoba propaluje Luffyho plakát. Touto osobou je Smoker, mariňák s hodností kapitána. Tento šedovlasý chlapík, který má neustále dva doutníky v puse a schopnost ďáblova ovoce typu Logia – Moku Moku, dokáže své tělo proměnit v kouř, díky čemuž je prakticky nehmotný.

Při prvním střetnutí Smoker v Logue Town Luffyho nepozná, takže ho navede na správnou cestu k popravišti, ale následně se ho vydá pronásledovat. Během jejich souboje je Luffy poražen a v momentě, kdy se ho Smoker chystá zatknout, se na scéně objevuje Dragon, vůdce revolucionářské armády. Nicméně v tu chvíli kromě Smokera nikdo netuší, že je to Dragon.

Po událostech v Logue Town vplouvají Slamáci konečně do Grand Line, zrádného úseku oceánu, kde se nacházejí nebezpeční piráti a pověstný One Piece.


Zdroje: Variety, Collider, Screen Rant, manga a anime One Piece

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.