Diváci se zamilovali do šíleného Buggyho z One Piece. Režisér se velmi snažil, aby nepůsobil směšně

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Hraná adaptace One Piece je ve světě aktuálně velmi probíraným tématem. Po pouhém jednom dílu dokázal herec Jeff Ward jako klaun Buggy zaujmout statisíce diváků, kteří si prvního padoucha velkolepé fantasy show okamžitě oblíbili.

Klaun Buggy je prvním protivníkem, se kterým se musí ctižádostivý pirát Monkey D. Luffy a jeho parta Slamáků v hrané adaptaci One Piece vypořádat. Zajímavý chlapík je posedlý svou vlastní atraktivitou a zároveň je neuvěřitelně citlivý na svůj nos. Teď drží Luffyho a jeho posádku jako rukojmí a po Luffym chce, aby se vzdal mapy, která vede k vzácnému pokladu a v podstatě zaručuje titul Krále pirátů.

Vzhledem k tomu, že postavy japonského mangaky Eiichira Ody jsou často nejen naprosto originální, ale mnohdy i směšné, nebylo snadné převést One Piece svět do hrané podoby. Režisér Marc Jobst v rozhovoru pro Collider prozradil, že Buggyho bylo ze všech postav nejtěžší správně zachytit.

Foto: Netflix

Z Buggyho dělá zákeřného nepřítele nejenom jeho šílená osobnost, ale také to, že stejně jako Luffy disponuje silou Ďábelského ovoce, která mu umožňuje libovolně rozdělovat své tělo na menší části. Tato moc je rovněž hlavním důvodem, proč se Jobst snažil postavu klauna přivést k životu.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Nový hit Netflixu One Piece pár dní po vydání stihl vytvořit rekord a překonal tak Stranger Things i Wednesday

„Buggy byl podle mě největší výzvou, jaké jsem kdy při natáčení čelil,“ prohlásil režisér a dodal, že se hlavně obával toho, aby klaunova moc nevypadala na obrazovce příliš bizarně. „Všichni jsme z toho byli v jistém smyslu nervózní, protože je fakt těžké, aby to nevypadalo směšně,“ říká.

Pokud jde o představitele Buggyho, herce Jeffa Warda, obavy z jeho hereckého výkonu byly nulové. „Když se k nám dostavil na konkurz, měl na sobě klaunský make-up. Během konkurzu vyskočil z obrazovky a chytil nás po krkem, takže jsme ihned věděli, že máme svého Buggyho,“ prozradil režisér.

Všechny obtíže při natáčení se však vyplatily. Sledovat, jak Buggy v cirkusovém stanu nahání Luffyho, Nami a Zora, zatímco se po celou dobu směje a řehtá, stojí opravdu za to.

PSALI JSME TAKÉ: Nový fantasy seriál Netflixu boří žebříčky sledovanosti. Jednotlivé díly stály více jak epizody Hry o trůny

„Cirkusový stan je prostě obrovská kulisa ze starých plachet a všeho možného, co se dalo sešít dohromady. Museli jsme v něm mít, já nevím, tři, čtyři sta komparzistů. Je tak obrovský, že komparzisté zabírali jen jeho půlku. Jeff pak vešel na pódium a zařval, což bylo tak krásné. Jeviště mu naprosto patřilo a bylo to jako: ‘Páni a teď se podíváme, jak zareaguje Luffy!’,“ vypráví Jobst.


Zdroj: Collider

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.