Brutální nervy drásající podívaná ve stylu Hry na oliheň nadchla diváky. Na něco takového jsem dlouho čekal, píší někteří

Foto: Lee Jae-hyuk/Netflix

Možná jste si už na Netflixu všimli, že se do TOP 10 nejsledovanějších seriálů nenápadně probojoval jihokorejský kousek nazvaný The 8 Show. Pokud máte rádi seriály podobné Hře na oliheň, neměli byste ho přehlédnout.

Pokud se vám líbil seriál Hra na oliheň neboli Squid Game, zbystřete. Netflix totiž 17. května vydal nový jihokorejský seriál, který je tematicky Hře na oliheň velice podobný. The 8 Show je temná komedie a thriller zároveň natočený na motivy komiksů Money Game a Pie Game.

Hlavní roli v seriálu hraje osm zadlužených lidí, kteří dostanou možnost zahrát si podivnou hru, která zní zpočátku velmi jednoduše. Musejí přečkat v budově s osmi patry, ze které není úniku, za což se jim budou přičítat finance. Poznámka pod čarou v pravidlech pak zní: A nezemřete!

Finanční částka, o kterou tahle osmička naprosto odlišných jedinců hraje, jim může změnit život. Peníze si může na rozdíl od Hry na oliheň tentokrát odnést každý. A opravdu nejde o malé částky. Jenomže nic není tak snadné, jak se na první pohled zdá. A někdy by možná umřít bylo lepší.

Ve světě se seriál The 8 Show vyšplhal na 4. místo v tabulce TOP 10 aktuálně nejsledovanějších seriálů Netflixu. V Česku si pak vede ještě o příčku lépe. A nemá ani špatné hodnocení. Na ČSFD diváci The 8 Show nadělili celkem pěkných 69 %.

„Tak tohle byla pecka! Ale abych to vysvětlila: jsem moc ráda, že se tenhle seroš nezvrhnul někam jinam, než naznačily úvodní díly. Protože já dostala opravdu fajnovou podívanou, která šlape celou dobu. A jak přibývají díly, začnou přibývat stále vyhrocenější situace a to, co ze začátku vypadalo jako „pohoda, kterou všichni dáme“, se začne měnit v dost nepříjemný prostředí,“ píše jedna recenzentka na ČSFD a dodává: „The 8 Show je prostě brutální podívaná. A ne kvůli její samotné brutálnosti, na kterou se musí (naštěstí) chvíli počkat. Od začátku se tady dost intenzivně rozebírají rozdíly právě na principu základního třídního postavení a na množství peněz v našich životech.“

ČTĚTE TAKÉ: BRUTÁLNÍ A NAPROSTO ZVRHLÝ: NA NETFLIX MÍŘÍ KRIMINÁLNÍ THRILLER, KTERÝ MNOZÍ DIVÁCI NEJSPÍŠ NEZVLÁDNOU DOKOUKAT AŽ DO KONCE

„Na něco takového jsem dlouho čekal. Opět brilantní korejská produkce. Místy, ale jen malými místečky, to trošku drhne, ale celkově naprostá pecka,“ píše zase jiný uživatel ČSFD. „Upřímně mě to bavilo ještě víc, než Hra na oliheň. Jsou tam sice slabší chvíle (nějaké zvraty a přehnané násilí), ALE pokud má člověk potřebu to zkouknout v kuse za jednu noc, tak to zkrátka dobré být musí,“ dodává další.

The 8 Show
Foto: Lee Jae-hyuk/Netflix

Naše hodnocení The 8 Show:

Je to z části Hra na oliheň a hodně podobností jsem tam viděla i s hororem Díra, u něhož už netrpělivě vyhlížím slibovaný druhý díl. Obzvláště co se týče uspořádání pater a přidělování financí a potravy. The 8 Show je celkem nervy drásající seriál s postavami, které vám dokážou pořádně hnout žlučí. Některé scény jsou pořádně brutální, takže to nebude moc pro slabé povahy. Na druhou stranu, žádné uřezávání končetin ani kanibalismus se tu taky nekoná.

Za mě je to velmi dobře promyšlené a nápadité. Zároveň je to ten typ seriálu, který budete s napětím sledovat až do konce a pouštět si díl za dílem. A pokud se vám zdá, že je tam hodně nezodpovězených otázek, myslím si, že si tvůrci nechávají zadní vrátka pro druhou řadu. A ta by pak mohla být zajímavá. Je pravda, že však mohli alespoň něco naznačit. Co se týče hereckých výkonů, byly často trochu přehnané. Ale u Jihokorejců není vůbec žádná výjimka, když někdo přehrává. A člověk si na to časem zvykne.

TAKÉ JSME PSALI: 5 PSYCHOLOGICKÝCH THRILLERŮ, Z KTERÝCH BUDETE MÍT HUSÍ KŮŽI A MŮŽETE JE SLEDOVAT NA NETFLIXU

Zdroje: Netflix, ČSFD, FlixPatrol

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.