6 filmů a seriálů, které si můžete o víkendu pustit na Netflixu: Neprávem přehlížený klenot nebo korejská novinka podobná Hře na oliheň

Barbora Kučerová
Foto: Liam Daniel/Netflix © 2024

Další týden za námi a víkend, který si říká o filmový maratón, před námi. Tento týden vyšly dva zajímavé dokumenty, jeden o amerických policistech, druhý o skandálu, který nemá obdoby. Dočkali jsme se také pokračování Bridgertonových nebo nové jihokorejské hry na život a na smrt. Je z čeho vybírat.

Ashley Madison: Sex, lži a ostuda

Vedle obvyklých internetových seznamek pro nezadané existují i takové, kde hledají povyražení tatínci od rodin. Když na podobnou seznamku v roce 2015 zaútočí hackeři a ven uniknou citlivá data milionů uživatelů, začne se na veřejnosti prát špinavé prádlo, za které mnozí zaplatí manželstvím či životem. Nic člověka nepotěší jako neštěstí druhých, a tak máte-li o víkendu čas, podívejte se na tento fascinující dokument.

Bridgertonovi 1. část 3. řady

Romantické patálie rodiny Bridgertonových pokračují dlouho očekávanou třetí řadou. Colin se vrací ze zahraničí a setkává se se svou dlouholetou kamarádkou. Penelope se po zklamání, které zažila na plese, rozhodne přestat na Colina myslet a najít si manžela, aby mohla pokračovat ve svém dvojím životě. Bohužel ale nemá sebevědomí a její pokusy končí selháním. Colin je zklamaný, že k němu jediná osoba, která ho brala takového, jaký je, ochladla, a tak se rozhodne získat zpátky Penelopino přátelství a nabídne jí pomoc při hledání sebevědomí a potažmo i manžela.

PSALI JSME RECENZI: TŘETÍ ŘADA BRIDGERTONOVÝCH PŘEKVAPUJE PEPRNÝMI SCÉNAMI A NESKUTEČNOU CHEMIÍ MEZI PENELOPE A COLINEM

Hodiny

V oskarovém snímku Hodiny září Nicol Kidman v roli spisovatelky Virginie Woolfové, která v roce 1951 píše své vrcholné literární dílo. Paní Dallowayová pak propojuje životy dvou žen z odlišných dob. Těhotná žena v domácnosti Laura (Julianne Moore) připravuje v roce 1951 oslavu narozenin svého manžela a kniha jí dělá společnost v boji proti depresi. V roce 2001 chystá nakladatelka Clarissa (Meryl Streep) oslavu pro básníka, kterého miluje a který umírá na zákeřnou nemoc. Máte-li náladu na pochmurný příběh o ženství, osamělosti a pocitu jako chycení se do pasti, jsou Hodiny přesně pro vás.

Chcete si přečíst zajímavosti z natáčení? Podrobnější článek najdete zde.

The 8 Show

Pro diváky Hry na oliheň tu máme jihokorejskou temnou komedii a thriller na motivy komiksů Money Game a Pie Game. Osm zadlužených se ocitá ve hře o finanční částku, která by jim mohla změnit život. Stačí jen co nejdéle vydržet v osmipatrové budově, z které není úniku, a sledovat, jak postupem času přibývají peníze na společný účet. Co by se mohlo pokazit?

Kde zpívají raci

V poklidném městečku na pobřeží Severní Karolíny se vypráví historka o „holce z bažin”, kterou je Kya Clarková. Kya je ale úplně jiná, než za jakou ji mají. Radši se kamarádí se zvířaty než s lidmi, sbírá mušle a učitelkou je jí samotná příroda. Svou divokou krásou okouzlí dva mladíky z města. Když obyvatelé najdou mrtvolu místního krasavce, podezření padne na Kyu a začne kolotoč obvinění a hledání pravdy. Snímek na motivy úspěšného románu produkovala Reese Witherspoon. Více čtěte zde.

Moc policie

S ohledem na události roku 2020, kdy do ulic po celém světě vyrazili protestující proti policejní brutalitě, není divu, že Američani ztrácejí důvěru v strážce zákona. Heslo „pomáhat a chránit” zkrátka pro mnohé obyvatele nepřináší pocit bezpečí. Nový dokument si klade otázku, čím se liší ti, kterým pocit přináší. Barvou kůže? Bankovním kontem? Jsou američtí policisté skutečně tak zkorumpovaní? Více čtěte zde.

Zdroj: Netflix, Netflixer

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.