Napínavý thriller o pomstě podle skutečného příběhu brzy dorazí na Netflix. Má jít o pořádné drama

Michaela Pašková
Foto: Jaime Olmedo/Netflix

Netflix svým uživatelům nabídne napínavý thriller Gangy Galicie (Gangs of Galicia), o jehož produkci se postarala jedna z předních španělských produkčních společností. Velkou roli v seriálu vycházejícím ze skutečných událostí bude hrát pomsta, kterou na obrazovkách diváci zbožňují.

Thriller Gangy Galicie natočil režisér Roger Gual, jehož práce nejsou českým divákům úplně neznámé. Podílel se například na dramatu Holky na drátě, které na Kinoboxu dosahuje slušného hodnocení 76 %. Tvůrcem a scenáristou novinky je pak zkušený Jorge Guerricaechevarría, který má za sebou mnoho temnějších projektů. Za zmínku stojí snímek Cela 211 – Vězeňské peklo se 77 % na Kinoboxu. V poslední době tvoří pro Netflix, například loňské kousky Až do nebes: Seriál anebo horor Sestra Smrt.

Seriál Gangy Galicie vycházející ze skutečného příběhu se bude točit okolo právničky Any, která se vzdává velkoměstského života, aby se usadila v malém městečku Cambados. Její přítomnost nezůstane dlouho bez povšimnutí, protože nejenom, že se v místě jejího nového působení každý s každým zná, ale moc osob jí nevěří, že byla jednoduše unavená z práce v jedné z předních madridských právnických firem a přesunula se proto do malého města.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: TEMNÉ MYSTERIÓZNÍ SCI-FI PLNÉ ZÁHAD A NADPŘIROZENÝCH BYTOSTÍ SE ŘÍTÍ NA NETFLIX. MÁ POTENCIÁL STÁT SE CELOSVĚTOVÝM HITEM

Gangy Galicie
Foto: Jaime Olmedo/Netflix

Všimne si jí i Daniel, který vede drogový klan Padínů, zatímco je jeho otec ve vězení. Ačkoli to Anu k Danielovi táhne, nezapomíná na své poslání, tedy nalézt pravdu o smrti svého otce. Nezastaví se před ničím, dokud nezíská všechny odpovědi.

PSALI JSME TAKÉ: 20 NEJSLEDOVANĚJŠÍCH FILMŮ A SERIÁLŮ DRUHÉ PŮLKY ROKU 2023: VŠEM VYTŘEL ZRAK APOKALYPTICKÝ THRILLER, WEDNESDAY ZAŽÍVÁ POŘÁDNÝ PROPAD

Z traileru se dozvídáme, že Anin otec byl překupníkem, který zradil své partnery a svědčil proti nim. Vypadá to, že jeho svědectví pomohlo policii dopadnout i Padína staršího, který byl prvním drogovým bossem zatknutým v Cambados. Je otázkou, jestli Daniel od počátku ví, kdo Ana je, protože z traileru se dá odvodit, že ona se informace dozvídá postupně. Ana si vyslechne i varování, že Padína staršího nikdo neoblbne a rozhodně neodpouští. Je zřejmé, že i když sedí ve vězení, hlavou klanu je stále on a jeho syn je pouhopouhá loutka.

V napínavém thrilleru s příměsí romantiky a spoustou dramatu se role právničky ujala Clara Lago a jejího protějšku Tamar Novas. Španělský herec už v minulosti s režisérem novinky spolupracoval na mysteriózním thrilleru Binec, který po tobě zůstává. Naposledy zazářil na Netflixu v thrilleru o přežití Uprostřed ničeho. Herecký ansámbl dále doplňují María Pujalte, Francesc Garrido, Chechu Salgado a Nuno Gallego, který se v osmé řadě seriálu Elita představí divákům jako Héctor.

Gangy Galicie, španělský kousek o pomstě, Netflix uvede 21. června.

Zdroje: About Netflix, Ready Steady Cut, The Feast of Legends, Kinobox

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.