Nejsledovanějším neanglickým filmem roku 2023 na Netflixu je španělský thriller o přežití. Zaujal především ženy

Foto: Emilio Pereda/Netflix

Rok 2023 je blíží ke konci a už dneska můžeme říct, jaký neanglicky mluvený titul byl letos nejsledovanějším na Netflixu. Na vrchol žebříčku se dostal španělský thriller o přežití Uprostřed ničeho (Nowhere).

Španělská film Uprostřed ničeho je se 77,9 miliony zhlédnutí nejsledovanějším neanglickým titulem (mezi filmy a seriály) Netflixu roku 2023 a také druhým neanglickým filmem Netflixu všech dob v množství zhlédnutí. Aktuálně má na kontě 141,6 milionu zhlédnutých hodin. Předčil ho pouze norský Troll.

I přes to, že si film připsal tento skvělý úspěch, diváci z něj u vytržení příliš nebyli. Respektive, šlo spíše o průměrný kousek a o tom svědčí i hodnocení. Například na ČSFD má seriál 59 %, na mezinárodní platformě Rotten Tomatoes má od kritiků 64 % a od diváků 61 %, a na českém webu Kinobox má Uprostřed ničeho 65 %.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: NOVÁ ČESKÁ KOMEDIE JE JEŠTĚ V KINECH, ALE UŽ MÍŘÍ NA NETFLIX. PODLE DIVÁKŮ JE NA ČESKO-SLOVENSKÉ POMĚRY NADPRŮMĚRNÁ

Herci ve filmu Uprostřed ničeho.
Foto: Emilio Pereda/Netflix

Klaustrofobní snímek zaujal podle internetových diskusí především ženy, které se pravděpodobně dokázaly víc vcítit do pocitů těhotné a rodící ženy, než muže, kteří viděli hlavně celou řadu nesrovnalostí. Mnohé diváky šokovala scéna, v níž vyhladovělá Mia pojídá svou placentu. „Při scéně porodu jsem si šel raději uvařit čaj, který jsem vlastně ani nechtěl. Pak přišla scéna s placentou, to jsem si ho hned šel vypít a dával si pozor, abych nehodil šavli,“ prohlásil v recenzích na hodnotící platformě jeden z nich.

O čem je film Uprostřed ničeho?

Mladá těhotná žena jménem Mia (Anna Castillo) utíká ze své domoviny sužované totalitní vládou zavřená v přepravním kontejneru na palubě nákladní lodi. Během prudké bouře je však kontejner smeten do moře a ženě nezbývá nic jiného než v té velké zavřené rakvi přežít. Nebojuje však jen za sebe, ale i za dítě, které porodí.

TAKÉ JSME PSALI: UPROSTŘED NIČEHO: NOVÝ THRILLER NETFLIXU OSLOVIL HLAVNĚ ŽENY. MUŽI SE NEVYDRŽELI DÍVAT NA POROD ANI KONTROVERZNÍ SCÉNU S PLACENTOU

Hodnocení na Kinoboxu: 65 %

Zdroje: Variety, Rotten Tomatoes, ČSFD, Kinobox, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.