2. řada seriálové hitu Gentlemani je nejistá. V cestě jí stojí řada překážek včetně hereckého obsazení

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Začátkem března Netflix vypustil do světa seriál Gentlemani (The Gentlemen), spin-off akční komedie Guye Ritchieho. Ve sledovanosti se tento gangsterský kousek stále drží v TOP 10, dokonce se mu v prvních čtyřech dnech od uvedení podařilo získat 1,2 miliardy zhlédnutých minut. I přes tak skvělé výsledky ale streamovací gigant stále neoznámil další pokračování.

Režisér Guy Ritchie umí točit skvělé kousky, takže když se rozhodl natočit spin-off své akční komedie z roku 2019, vzbudil velký rozruch. Příběh o novopečeném dědicovi, kterému do klína spadlo konopné impérium, zaujal diváky natolik, že ho například na Kinoboxu ohodnotili skvělými 85 %.

„Co k tomu dodat, ta flow je kulervoucí. Možná se můj názor ještě změní, ale zatím si za svým hodnocením stojím,“ uvedl jeden z hodnotících, který seriálu Gentlemani udělil 10 bodů z 10.

Ačkoli je to od startu už měsíc, Netflix stále oficiálně neoznámil obnovení Gentlemanů. Ve hře je bohužel mnoho faktorů, které ovlivňují budoucnost spin-offu, a některé jsou navíc mimo kontrolu streamera. Vzhledem ke skvělým výsledkům by vedení Netflixu určitě druhou řadu uvítalo, ale s tak populárním obsazením a tvůrcem, jako je Guy Ritchie, to zkrátka snadno nepůjde.

Gentlemani
Foto: Netflix

Jeden ze zdrojů deníku The Sun prozradil, že Netflix vidí v pokračování obrovský potenciál, ale bude pro něj obtížné dát dohromady stejné herecké obsazení. Pokud jde o Ritchieho, je to ještě složitější. Úspěšný režisér má totiž rozpracovaných hned několik projektů.

Jeho nejnovější válečný snímek The Ministry of Ungentlemanly Warfare, v němž po boku Alana Ritchsona zazáří Henry Cavill, vstupuje do kin 19. dubna. Ve filmu si zahraje i Eiza González, která se nedávno objevila v seriálu Problém tří těles. Mexická herečka následně s Cavillem spojí síly v Ritchieho připravovaném akčním thrilleru In the Grey. Kromě toho má režisér ještě pracovat na nové verzi Raye Donovana pro Paramount+. Ulovit ho pro novou řadu Gentlemanů tak bude obtížné.

Hvězdný Theo James, představitel ústřední postavy spin-offu, má rovněž napilno. Zahrát si má v adaptaci povídky Opice od Stephena Kinga, kterou dostal na starost Oz Perkins.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: 5 NEJVĚTŠÍCH HITŮ NETFLIXU, KTERÉ LETOS ZAUJALY ČESKÉ DIVÁKY: SERIÁL, KTERÝ KAŽDÉHO ROZBREČEL, I AKTUÁLNĚ NEJVĚTŠÍ AKČNÍ PECKA

Pro Digital Spy americký herec Giancarlo Esposito, který se ujal role Stanleyho Johnstona, uvedl, že ačkoliv se o dvojce zatím nemluvilo, práce s ostatními herci se mu líbila a rád by se v případném pokračování objevil.

Theo James, Kaya Scodelario a Daniel Ings se na akci Contenders TV od Deadline o druhé řadě rovněž rozpovídali. Představitel Eddieho potvrdil, že se o pokračování opravdu nemluvilo. „Skutečně to nebylo probíráno,“ řekl James, podle kterého je to celé běh na dlouhou trať.

„Mezi námi všemi a Guyem by byla nutná velká diskuze. Myslím si, že pokud se u takovéhoto seriálu chystáte natočit další díl, musíte přijít s opravdu zajímavým dějem. Protože jakkoliv se nám to líbilo a jakkoliv to bylo zábavné, potřebujete vypravěčský drive,“ vysvětlil.

Daniel Ings debatu o druhé řadě vtipně rozvinul. Prohlásil, že nejde jen o příběh, postavy, ale i o to, za jaké zvíře by se převlékl. Jistě si vzpomínáte, že postava Freddyho na sobě měla v památném momentu první řady kuřecí oblek. Na otázku, za jaké zvíře by se chtěl převléct tentokrát, odpověděl, že to záleží na počtu nohou. „No, minule to byly dvě nohy, že? Takže nějaký druh čtyřnožce,“ poznamenal.

Herečka Kaya Scodelario zašla ještě dál, protože v případě, že by Netflix dal druhé řadě zelenou, přála by si ji natáčet na slunném Karibiku.

PSALI JSME TAKÉ: ČECHY A SLOVÁKY ZAJÍMÁ HIT LETOŠNÍHO ROKU I JEHO NEJVĚTŠÍ PROPADÁK ANEB 10 NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍCH FILMOVÝCH PROFILŮ NA ČSFD

Daniel Ings v seriálu Gentlemani.
Foto: Christopher Rafael/Netflix

Zdroje: Contenders TV, Deadline, Digital Spy, The Sun, Netflix Life, Kinobox

Hodnocení na Kinoboxu: 85 %

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.