Oblíbený seriál pro náctileté se druhé řady nedočká. Průběžná sledovanost Netflixu nestačí, chce instantní hity

Barbora Kučerová
Foto: Netflix / LeftBank

Když v říjnu minulého roku vyšlo britské komediální drama pro teenagery Všechno hned, zdálo se, že Netflix narazil na zlatou žílu. Po úspěchu Sexuální výchovy se očekávalo, že novinka, která se zabývá podobnými tématy, dostane druhou řadu. Bohužel však fanoušci doufali marně.

Zpočátku pozitivní reakce na seriál pro mládež časem ochladly a současné hodnocení na Kinoboxu hlásá 64 %. Všechno hned vypráví příběh šestnáctileté Mii, kterou zrovna propustili z psychiatrické léčebny, a může se tak vrátit domů a do školy. Během několika měsíců, kdy se léčila s anorexií, se její přátelé a spolužáci posunuli v životě, a ona má dojem, že jim nestačí. Rozhodne se proto žít naplno a sepíše seznam věcí, které by jako dospívající dívka měla zažít.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: FILMOVÝ DUBEN NA NETFLIXU: OPŘE SE DO BRITSKÉ KRÁLOVSKÉ RODINY A PŘEDSTAVÍ NAPÍNAVÉ DRAMA INSPIROVANÉ SKUTEČNOSTÍ

Scénář inspirovaný jejím životem napsala v té době dvaadvacetiletá talentovaná Ripley Parker. Hlavní role se ujala Sophie Wilde, kterou diváci znají z hororu Mluv se mnou nebo mysteriózního krimi Kluk spolkne vesmír.

O zrušení seriálu, za které může menší sledovanost, než v jakou tvůrci doufali, informoval herec Dylan Brady. „Měli jsme několik skvělých nápadů, ale obávám se, že jsme vydáni na milost a nemilost algoritmu,“ řekl Brady pro web Film Updates. „Je to těžké, protože dříve fungovala televize úplně jinak. Doufalo se v pomalý, ale konzistentní divácký růst v průběhu několika řad. Současná mentalita ale tvrdí, že když něco nemá šestnáct milionů zhlédnutí v prvních osmadvaceti dnech, tak to nemá cenu,“ doplnil.

Zdroje: FilmUpdates, What’s on Netflix

Hodnocení na Kinoboxu: 64 %

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.