Jeden z nejlepších seriálů letošního roku od tvůrců Hry o trůny: Vedoucí katedry není jen pro milovníky literatury

Lucie Zajdáková
Foto: Netflix/Eliza Morse

Minisérie s názvem Vedoucí katedry (The Chair) se odehrává na prestižní univerzitě Pembroke, kde se vedení potýká s problémem, jenž je potřeba řešit. Upadá zájem o studium a vedení školy je nuceno zakročit. A tak poprvé zasedne v roli předsedkyně katedry žena. 

Doktorka Ji-Yoon Kim dostala skvělou příležitost a stane se první ženou na pozici vedoucí katedry angličtiny. Snaží se do výuky v rámci své nové pozice přinést moderní a nevšední přístupy. Ostatní profesoři změny nepodporují a nejsou ani ochotni je přijmout.

Doktorka se snaží vypořádat s malým zájmem studentů a omezeným rozpočtem. Zároveň vedle své nové pozice musí udržovat plynulý chod domácnosti. Nic z toho jí ale neusnadňuje její předchůdce a kamarád Bill Dobson.

Bill během jedné přednášky satiricky předvádí Hitlerův pozdrav. Studenti využijí sociálních sítí a z „nevinného gesta“ se stane virální meme, které vyvolá zuřivou debatu o svobodném projevu na akademické půdě.

Šestidílný komediální seriál Vedoucí katedry, za kterým stojí tvůrci známého seriálu Hra o trůny, David Benioff a D.B. Wei, pobaví nejen milovníky literatury. Hlavní postavu ztvárnila herečka Sandra Oh, kterou můžete znát třeba z oblíbených seriálů Chirurgové a Na Mušce.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.