Fanoušci seriálu o oblíbeném vrahovi se radují. Netflix nově nabízí osm řad Dextera

Tereza Pulgretová
Foto: Showtime

Jen málo záporáků si v televizní historii dokázalo získat srdce diváků tak, jako to dokázal Dexter Morgan. Na obrazovkách se objevoval sedm let od roku 2006, před třemi lety se pak vrátil pod názvem Dexter: Nová krev. Seriál o chladnokrevném forenzním expertovi, který bojuje s touhou po zabíjení, si nyní konečně vychutnají i uživatelé Netflixu.

Milovníci brutálních krimi seriálů, zbystřete. Streamovací platforma se rozhodla udělat radost všem fanouškům detektivek a do svého výběru zařadila legendární kousek o inteligentním a charismatickém Dexteru Morganovi. Ten ve dne pracuje jako analytik na policejním oddělení v Miami, má rodinu, přátele a kolegové ho mají rádi. V noci se z něj ale stává psychopat, který se nechává svádět obrovskou touhou po vraždění.

Temný příběh o inteligentním a okouzlujícím muži, kterého si fanoušci naprosto zamilovali, zkoumá nejsložitější morální otázky současné společnosti. Dexter se v osmi sériích vydává po stopách svého druhého já, když se snaží rozlišovat mezi dobrem a zlem. Při výběru svých obětí se totiž řídí přísným morálním kodexem a se svými démony se vyrovnává tak, jak ho to kdysi naučil jeho otec. Zabíjí „pouze“ zločince a kriminálníky, kterým se před zákonem podařilo uprchnout.

V roce 2013 se fanoušci s oblíbeným kouskem na dlouhou dobu rozloučili, a to až do roku 2021, kdy vyšla další řada s názvem Dexter: Nová krev. V té se rozpolcený protagonista objevuje pod falešným jménem Jim Lindsay, a přesto, že na první pohled má věci pod kontrolou, setkává se s jednou nepříjemnou skutečností. Do malého městečka ve státě New York totiž přijíždí jeho mladý syn Harrison, který mohl děsivé a brutální sklony po svém otci podědit.

Seriál si v průběhu vysílání i dlouhou dobu po něm drží slušnou fanouškovskou základnu, jež vychvaluje především představitele hlavní role Michaela C. Halla. Známý americký herec, jehož tvář zůstane s chladnokrevným vrahem nejspíš navždy spojena, byl za svůj výkon dokonce oceněn Zlatým glóbem.

„Tak tohle je opravdová lahůdka, jeden z nejlepších seriálů, které jsem mohl vidět. Mám za sebou první řadu, která ze začátku trošičku nudí, seznamuje nás s Dexterem (výbornej Michael C. Hall), a s přibývajícími díly se to lepší a lepší k úplné dokonalosti. Závěr je překvapující a naprosto výborný,“ komentuje Dextera jeden z recenzentů na Kinoboxu, kde pořad dostal hodnocení 88 %.

Všech osm řad seriálu Dexter na Netflixu můžete zhlédnout s českými titulky.

Zdroje: ČSFD, HBO Europe, Kinobox, LADbible

Hodnocení na Kinoboxu: 88 %

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.