Jakmile se začnete dívat, nepřestanete. Diváci Netflixu si zamilovali nový seriál. V Česku ho ale skoro všichni přehlédli

Eva Lenská
Foto: Netflix

Od 9. března Netflix po dílech přidává romantický jihokorejský seriál Královna slz (Queen of Tears), který má nejen skvostné obsazení, ale také svěží děj. Ve světě boduje, ale v tuzemsku ho kromě zarytých fanoušků K-dramat většina diváků úplně přehlédla. To je ale škoda, mohl by totiž potěšit řadu romantických duší.

Příběh vlastně začíná tam, kde většina končí. Znáte to, vzali se a žili spolu šťastně až do smrti. Tady je to ale jinak. Charismatický Baek Hyun Woo (Kim Soo Hyun) je ředitelem konglomerátu Queens Group. Ačkoliv se narodil v zapadlé vesničce Yongdu-ri, dosáhl velkého úspěchu a stal se pýchou celé vsi. Brzy se zamiluje do půvabné stážistky, které ochotně pomáhá, slíbí jí veškerou podporu a ožení se s ní.

Jenže pak přijde kámen úrazu. Kráska Hong Hae In (Kim Ji Won) rozhodně není žádná chuděra. Pochází z rodiny, jež vlastní a provozuje Queens Group a v obchodním domě Queens je známá jako arogantní královna. Po třech letech už jejich manželství není zalité sluncem. Spí odděleně, jedí odděleně a nakonec vedou oddělené životy, které se protnou jen na chvíli, když se pohádají. Vedou mezi sebou válku a zvažují rozvod. Podaří se jim odvrátit krizi a znovu k sobě zahořet láskou?

ČTĚTE TAKÉ: SLUNCE POHÁNĚNÉ TISÍCEM LED OBRAZOVEK: PODÍVEJTE SE, JAK SE NATÁČEL AKTUÁLNÍ SCI-FI HIT PROBLÉM TŘÍ TĚLES

Královna slz
Foto: tvN

Samozřejmě, že i v Česku má seriál Královna slz pěkné hodnocení, například na Kinoboxu dostal 84 %. Opěvují ho ale hlavně fanoušci K-dramat na sociálních sítích. Globálně obsadil 4. příčku v TOP 10 nejsledovanějších seriálů a má výborné recenze.

„Královna slz přináší svěží pojetí toho, co očekáváme od K-dramat. Děj je předvídatelný, někdy ošklivý, ale přesto překvapivě lidský. Jestli něco umí Jihokorejci lépe než kdokoliv jiný, pak je to míchání žánrů a vytváření nových kombinací. Seriál Královna slz jen místo žánrů mísí prvky známé a neotřelé. Výsledkem je příběh skutečné lásky a skutečného života zabalený do neuvěřitelných kulis,“ stojí například v recenzi magazínu Time, který seriál svým čtenářům doporučuje.

Pozitivní recenze na něj pějí i diváci. „Je to pro mě závan čerstvého vzduchu. Jakmile se začnete dívat, nepřestanete. Herecké výkony jsou na jedničku a člověk si stále říká o další a další díl,“ uvedla jedna z nadšených divaček.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: 7. ŘADA SERIÁLU CIZINKA VYJDE NA PODZIM. POSLEDNÍ 8. SE UŽ NATÁČÍ

Foto: tvN

„Vždycky si říkám, že první díly seriálů jsou nudné a člověk by měl zhlédnout alespoň pět dílů, aby se nadchnul, ale u tohoto seriálu tomu tak není! Zaujme vás hned od prvního dílu,“ napsala další. „Fascinovala mě nepředvídatelnost postav. Diváka vždycky těší, když se hrdinové vezmou, ale podle mého názoru přichází hlavní překážky ve vztazích až po svatbě a tento seriál to velmi dobře ukazuje,“ dodala.

Jestli jste novinku ještě nezačali sledovat a chcete romantiku z druhého konce, kdy svatbou teprve vše začíná, neváhejte. Poznáte z Jižní Koreje zase něco nového.

Zdroje: Netflix, tvN, Kinobox, Time, IMDb, FixPatrol

Hodnocení na Kinoboxu: 84 %

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.