7. řada seriálu Cizinka vyjde na podzim. Poslední 8. se už natáčí

Eva Lenská
Foto: Starz! / Sony Pictures Home Entertainment

Od konce první poloviny 7. řady seriálu Cizinka uplynula dlouhá doba, a tak už všichni fanoušci jistě touží po novinkách. Kdy se dočkají pokračování a co je ve světě Jamieho a Claire nového? Konečně máme informace, které potěší všechny diváky.

Populární seriál Cizinka se od samého začátku točí především kolem milostného příběhu Claire (Caitriona Balfe) a Jamieho (Sam Heughan). Není to jen obyčejná historická romance se špetkou fantasy, ale příběh, který se táhne napříč desetiletími, kontinenty a časem. Příběh plný lásky, bojů, svárů, traumatických zážitků, důležitých událostí z dějin a naděje.

Sedmá řada byla rozdělena na dvě poloviny, takže prvních 8. dílů bylo na Netflixu ke zhlédnutí loni v létě. Kdy ale diváci dostanou druhou porci, tedy dalších osm epizod? Nedávno bylo stanicí Starz potvrzeno, že až letos v listopadu. Fanoušci se však dočkali alespoň několika fotografií z natáčení.

ČTĚTE TAKÉ: 6 SEVERSKÝCH FILMŮ, KTERÉ SE ŘÍTÍ NA NETFLIX: NABÍZÍ SKUTEČNÝ PŘÍBĚH Z 2. SVĚTOVÉ VÁLKY I ADAPTACI KRIMI ALEXE AHNDORILA

„Seriálový hit Cizinka vystihuje vše, co se týká naší společné iniciativy, včetně silné ženské hlavní postavy a úžasného týmu vypravěčů. Těšíme se, že v pokračování budeme sledovat dobrodružství Claire a Jamieho v Americe během revoluce i další cestování v čase,“ uvedl výkonný producent Matthew B. Roberts před uvedením první poloviny 7. řady.

Jak už víme, do zcela jiné doby odcestovali Brianna (Sophie Skelton) a Roger (Richard Rankin) se svými dětmi. Také jsme měli příležitost poznat nové hrdiny. Například Jamieho dospělého syna Williama (Charles Vandervaart) a kvakerského lékaře Denzella (Joey Phillips). Jeho sestra Rachel Hunter (Izzy Meikle-Small) okouzlila hned dva pány, takže kdo nečetl knihy od Diany Gabaldon, jistě vyhlíží, kdo získá její srdce.

Podle producentky Maril Davis vykresluje 2. část 7. řady velký kus děje knihy Paměť kostí (An Echo in the Bone), nicméně se dotkne i několika událostí z té následující, která se jmenuje Vepsáno krví vlastního srdce (Written in My Own Heart’s Blood).

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: PRVOTŘÍDNÍ SCI-FI RIDLEYHO SCOTTA VÁLCUJE NETFLIX S HODNOCENÍM 84 %. DIVÁCI VYCHVÁLILI BRAVURNÍ HERECKÉ VÝKONY A NEUBRÁNILI SE ANI SLZÁM

Osmá řada, o níž víme, že bude poslední, bude spojena především s devátou knihou Pověz včelám, že se nevrátím (Go Tell the Bees That I Am Gone). A přestože Gabaldon pilně pracuje na další knize, je nepravděpodobné, že bude vydána před ukončením seriálu.

Máme tu také jednu změnu. Jamieho sestru Jenny Murray už nehraje herečka Laura Donnelly, ale Kristin Atherton. Jelikož hrdinové nakonec zamířili do Skotska, určitě se s ní řádně seznámíme.

Na závěr přinášíme i jednu skvělou zprávu týkající se 8. řady. Její produkce je v plném proudu a herci si to náležitě užívají. Důkazem je následující video. Tvůrci navíc slibují nezapomenutelné zakončení této romanticko-dobrodružné ságy o cestování v čase. A komu bude smutno, ten se může těšit na připravovaný prequel Krev mé krve.

Zdroje: Town&Country, Bussines Insider, Starz

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.