Seriál Jeden den odrovnal diváky po celém světě a měl takový úspěch, že se Netflix rozhodl vydat i jeho filmovou verzi

Michaela Pašková
Foto: Focus Features

Začátkem února vtrhl na Netflix romantický seriál Jeden den (One Day), který si diváci okamžitě zamilovali a na ČSFD mu udělili krásných 81 %. Pokud se nechcete s příběhem, jehož závěr mnohé rozplakal, loučit, máme pro vás skvělou zprávu. Streamovací gigant zahájí duben jeho filmovou verzí, ve které zářili Anne Hathaway a Jim Sturgess.

Když David Nicholls v roce 2009 vydával román One Day, zřejmě netušil, že se stane obrovským hitem, který i po letech bude lákat nejenom čtenáře, ale i velká studia. O seriálovou verzi příběhu, ve kterém se na den přesně každý rok dva lidé setkávají, se postaral nedávno Netflix.

Romantické drama, ve kterém Dextera a Emmu ztvárnili Leo Woodall a Ambika Mood, diváci ve svých recenzích na ČSFD nazývají něčím tak úžasným, že se od toho nedokážou odtrhnout. „Nic lepšího jsem za posledních mnoho let neviděl. Je to nenucené, srdečné a láskyplné. Tenhle seriál proste musíte zažít,” píše jeden z nich ve své recenzi.

„Film jsem kdysi viděla, ale tohle je úplně jiná liga. Skvělé, rozpracované na poctivých 14 epizod. Ambika Mod je skvělá castingová trefa, líbí se mi, jak je svérázná, vtipná a zajímavě neprvoplánově krásná. Výborný soundtrack, který mi zní v uších ještě teď. Zarezonovalo to se mnou mnohem více, než jsem předpokládala. Určitě se k tomu za čas znovu vrátím,” uvádí další.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: ZAHŘEJÍ U SRDCE I ROZPLÁČOU: 5 SERIÁLŮ PRO BEZNADĚJNÉ ROMANTIKY, KTERÝM SE LÍBIL HIT JEDEN DEN OD NETFLIXU

Není proto divu, že Netflix začal jednat o registraci jiné knihy autora, která se ještě nedostala na pulty obchodů. Aby ze zájmu diváků o Jeden den vytěžil co nejvíce, uvede už 1. dubna filmovou verzi, která má například na ČSFD stále dobrých 75 %.

Film z roku 2011 se stal romantickou klasikou, na kterou diváci i po letech rádi vzpomínají. „Tohle vtipné, romantické, chytré drama jsem spolkl i s chlupama. Dojemný, vynalézavý věčný příběh love story. Skvěle zahraný, vtipné dialogy, těžko očekávatelný závěr. Nenacházím, co by tomuhle filmu chybělo,” zní v recenzi na ČSFD.

Další divák byl podobného názoru. „Tak Anne Hathaway snad definitivně potvrdila, že je výborná herečka a není třeba ji nadále škatulkovat do podřadných komediálně-romantických žánrů. Mezi ní a Sturgessem to funguje parádně, ale teda především právě Anne (Emma) exceluje – co věta, to zabiják. Svěže napsané, hezky odehrané, v závěru trochu smutné.”

Jeden den.
Foto: Focus Features


Zdroje: Netflix, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.