Předávání SAG Awards: Ceny získali Cillian Murphy, Robert Downey Jr. i opilý Pedro Pascal se záchvatem paniky

Foto: Gavin Bond for SAG Awards/Netflix © 2024.

Ceny Screen Actors Guild Awards (zkráceně SAG) již 30 let oceňují seriály, filmy a herce. O tom, kdo získá ocenění, rozhoduje více než 130 000 členů zastoupených odborem SAG-AFTRA – takže vyhrát sošku SAG Awards je skutečně čest.

Letos se stal výhradním partnerem pro streamování gala večera Netflix, takže u předávání cen mohl být každý jeho uživatel. Ačkoliv pro obyvatele některých zemí byl časový posun celkem ničiví. Například u nás začínal přenos až ve 2 hodiny ráno.

Přenos započal sovu moderací herec Idris Elba a následně se na pódiu vystřídala řada známých osobností včetně hereček z legendárního filmu Ďábel nosí Pradu nebo osazenstva seriálu Perníkový táta. Nechybělo ani pár dojemných projevů včetně toho, který při přebírání ceny za celoživotní dílo pronesla Barbra Streisand.

ČTĚTE TAKÉ: BARBRA STREISAND NA SAG AWARDS ZÍSKALA CENU ZA CELOŽIVOTNÍ DÍLO A UKÁZALA, JAK JE V 81 ŠIK. ANISTON TO NAOPAK PŘEHNALA S ESTETICKÝMI ZÁKROKY

A kdo tedy nakonec získal ceny?

Jak se dalo čekat, i zde byl mezi těmi, kteří získali nejvíce sošek, film Oppenheimer. Nejen, že získal cenu v kategorii Nejlepší filmové obsazení, ale také za Nejlepší mužskou hlavní roli a Nejlepší mužskou vedlejší roli pro Cilliana Murphyho a Roberta Downeyho Jr.

„Proč já, proč teď? Proč se zdá, že jdou věci podle mého? Na rozdíl od mých kolegů nominovaných, nikdy se neunavím zvukem svého vlastního hlasu,“ pronesl ve své originální řeči Downey Jr., ve které poděkoval všem umělcům, od kterých se během života něco naučila přidal na konec seznamu i svou ženu, která zvládla být 22 let provdaná za herce.

TAKÉ JSME PSALI: OPPENHEIMER OPĚT ROZDRTIL VŠECHNU KONKURENCI. NA BAFTA 2024 USPĚL I VÝTEČNÝ BIZÁREK S EMMOU STONE ČI HISTORICKÉ VÁLEČNÉ DRAMA

Cenu za nejlepší herečku v hlavní roli si pak odnesla Lily Gladstone za Zabijáky rozkvetlého měsíce, kde se objevila po boku Leonarda DiCapria a Roberta De Nira. Nejlepší filmovou herečkou ve vedlejší roli pak byla zvolena Da’Vine Joy Randolph za komedii Zimní prázdniny.

Nejlepším dramatickým seriálem se stal seriál HBO Max Boj o moc. Elizabeth Debicki za roli princezny Diany v seriálu Koruna získala cenu za nejlepší herečku v hlavní roli v dramatickém seriálu, mužskou variantu tohoto ocenění pak získal Pedro Pascal za The Last Of Us, kterého výhra velmi zaskočila.

„Tohle je špatně z mnoha důvodů. Jsem trochu opilý. Myslel jsem, že se klidně opít můžu,“ řekl hned v úvodu své poněkud rozechvělé řeči, kde poděkoval hlavně HBO za příležitost a také svým spolunominovaným, na jejichž jména si zrovna nemůže vzpomenout. „Dělám ze sebe blázna, ale hrozně moc vám za tohle děkuju,“ pokračoval s tím, že je tato cena pro něj neuvěřitelná pocta. Svou řeč pak zakončil tím, že brzy asi dostane panický záchvat a odchází.

Nejlepší komediální sérií se pak stal Medvěd a cenu získali i jeho herci. Nejlepší herečkou v komediálním seriálu se stala Ayo Edebiri a hercem Jeremy Allen White. Mezi seriály opět bodovali i Ve Při od Netflixu. Cenu za nejlepší herečku v limitované sérii obdržela Ali Wong a mužskou verzi ceny pak její herecký kolega Steven Yeun.

Cenu pro nejlepší kaskadérský soubor vyhrál poslední film Toma Cruise Mission: Impossible Odplata – První část a stejnou cenu v seriálové kategorii pak apokalyptický zombie seriál The Last Of Us.

Zdroj: Přímý přenos SAG Awards

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.