Nejočekávanější španělský projekt letošního roku míří na Netflix. Ukáže brutální válku plnou vražd, pomsty a pašování kokainu

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Milovníci kriminálních thrillerů zbystřete. Na Netflix se řítí španělský seriál Železná pěst (Iron Reign / Mano de hierro), o jehož produkci se postarala sama streamovací platforma. Nejenom, že diváky příběh zavede do spletitého světa obchodníků s drogami, ale v hlavních rolích svými hereckými výkony oslní hvězdy seriálů Papírový dům a Jeho království.

Kriminální thriller Železná pěst je jedním z nejočekávanějších španělských projektů letošního roku. Za jeho režií a produkcí stojí Lluís Quílez. V hlavních rolí se objeví Eduard Fernández, Chino Darín, Jaime Lorente, Natalia de Molina, Sergi López a Enric Auquer.

Pro Fernándeze, který je známý převážně z filmů El Niño, Všichni to vědí a Biutiful, je tato novinka zároveň debut na Netflixu. Darín nedávno zářil v Jeho království a Lorente je pravděpodobně nejznámějším členem hereckého obsazení, jelikož si v minulosti střihnul roli Denvera z hitu Papírový dům a hrál také v prvních řadách seriálu Elita. Za zmínku stojí také López, který se proslavil rolí Vidala ve fantasy dramatu Guillerma del Tora Faunův labyrint.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: NOVÝ KRIMINÁLNÍ THRILLER SLIBUJE STRHUJÍCÍ VÁLKU MAFIÁNSKÝCH KMOTRŮ. NA NETFLIX DORAZÍ UŽ PŘÍŠTÍ TÝDEN

Kriminální thriller Železná pěst.
Foto: Netflix

A o čem přesně Železná pěst bude? Barcelonský námořní přístav je rušné místo, na kterém se denně dokáže odbavit přes šest tisíc kontejnerů. Mezi nimi je také ukryté temné tajemství v podobě tisíce tun kokainu, které se ročně přes toto místo dostanou. V centru nelegálního obchodu se nachází majitel hlavního terminálu Joaquin Manchado (Eduard Fernández), který kolem sebe vybudoval rozsáhlou zločineckou síť. Pokud chce někdo dostat nelegální zboží přes přístav, musí mít jeho podporu. Když se jednoho dne ztratí značné množství kokainu, vypukne brutální válka plná vražd a pomsty.

PSALI JSME TAKÉ: 5 FILMŮ, KTERÉ JSOU PODOBNĚ STRHUJÍCÍ A NAPÍNAVÉ JAKO KRIMI THRILLER JEŠTĚR. NĚKTERÉ VYCHÁZEJÍ ZE SKUTEČNÝCH ZLOČINŮ

K nadcházející novince Netflix zveřejnil krátké video, prostřednictvím kterého oznámil, že se šestidílný kriminální thriller Železná pěst dočká premiéry už 15. března. Kromě data uvedení upoutávka obsahuje úseky nejrůznějších scén, ze kterých je patrné, že je pašování drog v Barceloně bez zapojení Manchada v podstatě nemožné. Jakmile dojde ke ztrátě obrovské zásilky, jako správný mafiánský kápo se vydá prolévat krev.

Zdroje: Netflix, What‘s on Netflix, The Economic Times

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.