Seriál Krasotinky ukazuje svět baletu v temném světle. Je to jen show o sexu, kritizují ho diváci

Foto: Sophie Giraud/Netflix

V prosinci 2020 na Netflix doputoval americký seriál o elitní baletní akademii, kde jsou někteří studenti pro úspěch ochotni téměř čehokoliv. Možná i zabíjet! Mladá studentka je konfrontována se světem plným lží, intrik a tvrdé konkurence.

Drama Krasotinky (Tiny Pretty Things) se odehrává ve světě baletu. Jeho hlavní hrdinkou je mladá baletka Neveah (Kylie Jefferson), která se na prestižní baletní školu v Chicagu dostane poté, co jedna ze zdejších nejlepších studentek, Cassie (Anna Maiche), upadne do kómatu po pádu ze střechy. Mezi studentkami okamžitě začíná boj o její místo. Jak se příběh vyvíjí, Neveah se začíná dozvídat více a více znepokojivých informací o své škole a spolužácích.

V celkem deseti dílech se postupně odhalují temné stránky některých studentů a odkrývají se části skládačky, která nám nakonec ukáže, kdo stojí za pokusem o vraždu Cassie. Ačkoliv se ze začátku zdá, že motiv mělo mnoho studentů, opravdový pachatel je nakonec velkým překvapením.

Seriál vychází z knižní předlohy Tiny Pretty Things a jeho pokračování Shiny Broken Pieces od Sony Charaipotry a Dhonielle Clayton. Ale zdá se, že čtenáři knih nejsou z adaptace Netflixu zrovna nadšeni.

Někteří na Twitteru poukazují například na množství sexuálních scén, které jsou v seriálu vyobrazeny. „Jsou to teenageři a kniha žádné sexuální scény neobsahuje,“ napsal například jeden z nich. „Krasotinky na Netflixu měly tolik potenciálu pro příběh o černé ženě usilující o úspěch ve sportu, jemuž vévodí bílí. Ale místo toho je to jen show o sexu,“ tweetoval další.

Kromě dramatu a napínavých scén je seriál také plný krásných baletních a tanečních vystoupení. Zajímavostí je, že hlavní postavu Neveahu hraje opravdová baletka a choreografka Kylie Jefferson.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.