Prequel Přeletu nad kukaččím hnízdem na Netflixu definitivně končí. Konec mrazivé série nyní potvrdila i její hlavní hvězda

Eva Pospíchalová
Foto: Netflix

Poutavý příběh o zdravotní sestře v psychiatrické léčebně seriálu Ratched se na Netflix už nevrátí. Hororové drama se Sarah Paulson v hlavní roli, které je spojené se známým filmem českého režiséra Miloše Formana, tedy končí po osmi epizodách.

Seriál Ratched, který je prequelem k filmu Miloše Formana Přelet nad kukaččím hnízdem z roku 1975 (podle stejnojmenného románu Kena Keseyho z roku 1962) vypráví životní story zdravotní sestry Mildred Ratchedové před událostmi, které jsou ukázány v oblíbeném snímku s Jackem Nicholsonem. Tento psychologický thriller, ze kterého měli diváci noční můry, se zrodil z produkce populárního American Horror Story.

První série měla premiéru na Netflixu 18. září 2020. Seriál začíná v roce 1947, kdy Mildred Ratchedová vycvičená druhou světovou válkou přijíždí hledat zaměstnání v psychiatrické nemocnici, kde se provádí zneklidňující experimenty na lidech. Mildred vypadá jako dokonalá sestřička, nicméně postupem času začne odhalovat jak znepokojivě funguje péče o duševně nemocné a jak se v ní dobře orientovat.

ČTĚTE TAKÉ: NEJLEPŠÍ KRIMI POSLEDNÍCH LET BODUJE NA NETFLIXU. NAPROSTO BOŽÍ SERIÁL, CHYTNE A NEPUSTÍ, LIBUJÍ SI DIVÁCI

V uplynulých letech nebyly žádné zprávy o pokračování, což fanoušky vedlo k domněnce, že seriál byl nenápadně zrušen. Herečka Cynthia Nixon (známe také ze Sexu ve městě) v létě 2021 naznačila, že možná natáčení začne v dalším roce, ale to se nikdy nenaplnilo. V rozhovoru před dvěma lety Sarah Paulson prozradila, že si není jistá, zda se druhá série vůbec bude.

Před několika dny jsme však dostali oficiální potvrzení, že se Ratched nevrátí. Důvod zatím není jasný, ale nejen skalní fanoušci jsou zklamaní, jelikož má seriál, ze kterého běhá mráz po zádech, dobré hodnocení a také několik ocenění. Například na Kinoboxu má Ratched skvělé skóre 74 %.

Zdroje: Netflix, What’s On Netflix, Kinobox

Hodnocení na Kinoboxu: 74 %

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.