Chystá se jihokorejská adaptace Papírového domu! Už víme, kdo si v ní zahraje

Eva Lenská
Foto: Netflix

Fanoušci španělského seriálu Papírový dům (Le Casa De Papel) budou nejspíš smutnit, až skončí pátá řada, která je definitivně poslední. Nabízí se ale ještě alternativa z Asie. Bylo potvrzeno, že Jižní Korea natočí vlastní adaptaci tohoto skvělého kriminálního seriálu.

Jihokorejské seriály neboli K-dramata jsou v posledních letech stále populárnější a díky Netflixu si je mohou dopřávat i čeští diváci. Kdo je delší dobu sleduje, ví, že se již pár předělávek známých amerických či jiných seriálů našlo. Korejci například natočili vlastní verzi populárního seriálu Kravaťáci (Suits). Nyní se můžeme těšit na jejich předělávku Papírového domu.

Korejská adaptace se bude natáčet na Korejském poloostrově a režírovat ji bude režisér Kim Hong Sun, který dříve pracoval na seriálech Voice a The Guest. O scénář se postará Ryu Yong Jae, jenž má na svědomí i scénář k seriálu My Holo Love, který můžete zhlédnout na Netflixu s českými titulky. Na produkci budou spolupracovat BH Entertainment a Content Zium. 

Tvůrce seriálu Alex Pina se sice na korejské verzi podílet nebude, ale řekl o ní: „Korejští tvůrci již roky rozvíjejí svůj vlastní jazyk a audiovizuální kulturu. Podařilo se jim, stejně jako naší sérii, překonat kulturní hranice a stát se referenčním bodem pro tisíce diváků po celém světě, zejména mezi mladými lidmi. Proto mi připadá fascinující, že je svět La Casa De Papel pro korejské tvůrce natolik atraktivní, že ho chtějí zadaptovat. Skutečnost, že se akce odehraje na korejském poloostrově, se mi také jeví jako milník, z něhož jsem opravdu nadšený.”

Kdo si v korejské verzi Papírového domu zahraje? Profesora ztvární zkušený a populární jihokorejský herec Yoo Ji Tae. Berlín si zahraje Park Hae Soo, Tokio Jun Jong Seo a Moskvu Lee Won Jong. Kim Ji Hoon bude hrát Denvera a Jang Yoon Ju bude hrát Nairobi. Park Jung Woo ztvární mladíka Ria. Kim Ji Hoon bude hrát Helsinky a Lee Kyu Ho jeho parťáka Oslo. Členy operační skupiny budou hrát Kim Yoon Jin a Kim Sung Oh. Rukojmí ztvární Park Myung Hoon a Lee Joo Bin.

První řada bude mít 12 epizod a premiéry bychom se měli dočkat buď koncem letošního roku nebo na začátku příštího.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.