Nejambicióznější seriál všech dob z Latinské Ameriky: Už letos Netflix světu odvypráví příběh legendárního Ayrtona Senny

Foto: Netflix

Jste fanoušek formule 1? Pak zbystřete! Netflix už letos vydá mini sérii o světoznámé legendě tohoto motoristického sportu, která tragicky zahynula během nehody při Grand Prix San Marina roku 1994. Řeč není o nikom jiném než o trojnásobném mistru světa Ayrtonu Sennovi.

Ayrton Senna da Silva se narodil 21. března 1960 v São Paulo a stal se jedním z nejuznávanějších jezdců, kteří kdy usedli do kokpitu formule 1. Byl známý agresivním, ale zároveň precizním, stylem jízdy a nezlomnou touhou po úspěchu. Jeho vášeň ho však bohužel nakonec stála život. V roce 1994 během Velké ceny San Marina brazilský závodník narazil do svodidel a při tragické nehodě v pouhých 34 letech zemřel. Senna získal celkem třikrát titul mistra světa – v letech 1988, 1990 a 1991.

Nyní jeho životní příběh míří na Netflix. Životopisný projekt Senna je označován za „nejambicióznější seriál všech dob v Latinské Americe“. Bude zobrazovat příběh dobrodružství a triumfu muže, který se stal nejen brazilským národním hrdinou a dobyl svět královny motorsportu i mimo ni. Na seriálu se také aktivně podílí Sennova rodina, která spolupracuje s brazilským režisérem Vicentem Amorimem. Jako další z režisérů podílejících se na sérii pak byla uvedena také Julia Rezende, která dříve pracovala například na seriálu Netflixu Girls from Ipanema (Nejkrásnější věc).

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: NESTIHLI JSTE TRHÁK MISSION: IMPOSSIBLE – ODPLATA V KINECH? NEJLEPŠÍ AKČNÍ FILM ROKU 2023 SI MŮŽETE PUSTIT ONLINE

Ayrton Senna
Foto: Gabriele, Nahrál FlickreviewR http://www.flickr.com/photos/gabriele/46502612/in/set-1015510/ via Wikimedia Commons

Že je projekt v rukou právě Vincenta Amorima je určitě dobrá věc. Sám byl totiž celý život velkým Sennovým fanouškem a bude tak chtít ukázat světu ten nejlepší možný výsledek. „Měl jsem ve sportu mnoho idolů, ale pouze jednoho hrdinu, Sennu. Sledoval jsem jeho závody, fandil jsem mu, byl jsem jím inspirován a ten den, kdy zemřel, mi bylo do pláče,“ říká.

„Senna byl mezinárodní hrdina a prostřednictvím Netflixu bude mít série o něm globální dosah – bude to mezinárodní série, produkovaná a režírovaná Brazilci, která dojme domácí publikum a odvypráví Sennův fantastický příběh novému publiku i starým fanouškům po celém světě,“ dodává.

TAKÉ JSME PSALI: NOVÝ ZÁVODNÍ FILM V BENÁTKÁCH SKLIDIL 7MINUTOVÝ POTLESK VE STOJE. PODLE PRVNÍCH RECENZÍ JDE O STRHUJÍCÍ MISTROVSKÉ DÍLO

Foto: Raquel Espírito Santo / Netflix

V projektu, který byl poprvé oznámen v roce 2020, si legendárního závodníka si zahraje brazilský herec Gabriel Lenone. „Je to obrovská zodpovědnost a také velká čest, že mohu reprezentovat ikonu, která během svého života inspirovala tolik lidí a ukázala světu brazilský sportovní talent. Vědomí, že tento příběh díky Netflixu ukážeme milionům lidí v tolika zemích, mě inspiruje, abych se na tuto roli díval jako na jednu z nejvýznamnějších rolí své kariéry,“ říká.

Známy jsou i další herci, kteří si zahrají vedlejší role. Bývalého automobilového závodníka Martina Brundlea, který byl jedním ze Sennových týmových kolegů a jeho konkurent ve formuli 3, si zahraje Charlie Hamblett. Alice Wagmann byla obsazena do role Sennovy první manželky Liliane Vasconcellos Souza a Camila Márdila si zahraje jeho sestru Viviane Sennu.

K obsazení se dále připojila Kaya Scodelario, avšak její role v seriálu však zatím nebyla odhalena. Scodelario dříve hrála v krátkém bruslařském dramatu Netflixu Na tenkém ledě a bude také hrát v připravované seriálové adaptaci filmu Guy Ritche z roku 2019 Gentlemani. Dále si v seriálu Senna zahrají Tom McKay a Joe Hurst.

ČTĚTE TAKÉ: VE FORMULI ZAČAL ZÁVODIT AŽ V LETECH, KDY JINÍ KONČÍ S KARIÉROU. JUAN MANUEL FANGIA BYL NEPŘEKONATELNOU LEGENDOU

Natáčení seriálu Senna. Monopost F1 s konstrukcí pro kameru.
Foto: Netflix

Mini série Senna v šesti epizodách odhalí osobnost a osobní vztahy trojnásobného šampiona F1 a ukáže trajektorii jeho triumfů, zklamání, radostí i strastí. Začíná v počátcích Ayrtonovy kariéry v motorsportu, kdy se přestěhuje do Anglie, aby mohl závodit ve formuli Ford, a končí tragickou nehodou v italské Imole během Velké ceny San Marina.

Ve čtvrtek 1. února bylo Netflixem oznámeno, že série Senna dorazí na naše obrazovky v roce 2024. Přesné datum však zatím nezveřejnil. Vzhledem k tomu, že natáčení skončilo v listopadu 2023, je pravděpodobné, že si na premiéru počkáme až do třetího nebo čtvrtého čtvrtletí roku.

Zdroje: Netflix, OGlobo, Deadline, Variety

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.