Velkolepé fantasy plné živlů se řítí jako lavina. Netflix se vytáhl s trailerem Avatara nabušeným akcí a dechberoucím světem

Michaela Pašková
Foto: Falconer/Netflix

Netflix vyvíjí značné úsilí, aby přitáhl pozornost svých uživatelů k očekávané hrané adaptaci nejoblíbenějšího animovaného seriálu dvacátých let. Vzhledem k tomu, že do premiéry seriálu Avatar: Legenda o Aangovi (Avatar: The Last Airbender) zbývá pouhý měsíc, zveřejněny byly nové fotografie a trailer, z něhož je patrné, že se showrunner opravdu rozhodl mírně odklonit od známé předlohy. 

Už od roku 2018 fanouškům animovaného seriálu Avatar: Legenda o Aangovi, který pro stanici Nickelodeon vytvořili Bryan Konietzko a Michael Dante DiMartino, při pomyšlení na hranou adaptaci z dílny Netflixu vstávaly chlupy hrůzou. Postupně zveřejňované upoutávky však dávají znát, že Albert Kim, showrunner hrané adaptace, vynaložil značné úsilí, aby fanoušky nezklamal.

Hraná adaptace zachytí dobrodružné počínání Aanga, chlapce z národa Vzdušných nomádů, jenž je zároveň převtěleným Avatarem předurčeným k ovládnutí všech čtyř živlů. Jelikož seriál bude zpracovávat první řadu animáku, která si vysloužila pojmenování Kniha první: Voda, osm dílů seriálu se zaměří na Aangovu cestu s Katarou a Sokkou do Severního vodního kmene. Kromě toho, že se Aang s pomocí přátel bude pokoušet ovládnout vodu, bude prchat před Princem Zukou snažícím si prostřednictvím jeho zajetí získat v Národu ohně zpátky svou čest.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: TVŮRCE HRANÉ VERZE AVATARA BYL Z PROJEKTU VYSTRAŠENÝ A NENÁVIDĚNOU FILMOVOU VERZI, KTERÁ SE ŘADÍ MEZI NEJHORŠÍ FILMY VŠECH DOB, NEVIDĚL

Již dříve zveřejněná upoutávka naznačovala, že se Albert Kim pod taktovkou původních tvůrců animovaného seriálu rozhodl v ději provést pár změn. Nový trailer tento fakt pouze potvrzuje. Přestože je rating hrané adaptace Avatar: Legenda o Aangovi stanoven jako TV-Y7, což jsou pořady vhodné pro děti od 7 let, dočkáme se zachycení genocidy, kterou Národ ohně na Vzdušných nomádech spáchal.

Ačkoli genocida, jejímž výsledkem bylo titulování Aanga posledním vládcem větru, byla v původní předloze pouze zmíněna, její vizuální zpracování v hrané adaptaci dává docela smysl. Divákům to umožní vcítit se do ostatních národů a pochopit jejich odpor vůči Národu ohně.

Další změnou, kterou trailer potvrzuje, je skutečnost, že Azula, neboli padouch, dostane oproti animované verzi v první řadě seriálu větší prostor. Albert Kim své rozhodnutí propojit princeznu s událostmi První knihy v rozhovoru pro SFX Magazine prostřednictvím GamesRadar+ zdůvodnil tak, že mu znalosti pozdějšího děje poskytly výhodu vytvořit propracovanější příběh.

„Víme, jak velkou postavou se Azula v seriálu stane. Měli jsme výhodu zpětného pohledu, když jsme její postavu dotvářeli a mohli s ní vyprávět příběh v první řadě,“ vysvětluje.

PSALI JSME TAKÉ: NETFLIX LÁKÁ NA NEUVĚŘITELNĚ PROPRACOVANÝ FANTASY SVĚT, ALE CHCE SE ODKLONIT OD PŘEDLOHY. NÁROD OHNĚ POŘÁDNĚ POTRÁPÍ AVATARA

Jelikož se animovaný seriál dočkal tří řad, můžeme pouze doufat, že Netflix neukončí hranou adaptaci před velkolepým závěrem. První řada seriálu Avatar: Legenda o Aangovi vstoupí na Netflix už 22. února.


Zdroje: SFX Magazine, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.