Hvězdu Koruny Claire Foy naštvala platová nerovnost. Její hněv pomohl i dalším herečkám

Eva Lenská
Foto: Alex Bailey/Netflix

Platová nerovnost pije krev mnoha ženám, herečky nevyjímaje. K tomuto tématu se vyjádřila i hvězda seriálu Koruna (The Crown) Claire Foy, která se rázně zasadila o to, aby se ostatním kolegyním v branži dařilo lépe a dostávaly stejný plat jako herci.

Britská hvězda prvních dvou sérií populárního seriálu Koruna se rozčílila, když zjistila, že coby mladá Alžběta II., a tedy hlavní postava, dostává méně peněz než její kolega Matt Smith, který si střihl roli mladého prince Filipa.

Poté, co tato skutečnost vyšla najevo, producenti vysvětlovali, že Smith měl v seriálu významnější úlohu. Když se však Foy stala největší hvězdou dramatu a obdržela za svůj herecký výkon Zlatý glóbus a dvě ceny Emmy, slíbili, že už se to nebude opakovat.

ČTĚTE TAKÉ: LINDSAY LOHAN SE V NOVÉM FILMU PRO NETFLIX VYDÁ HLEDAT LÁSKU DO IRSKA. JEJÍ HRDINKA BUDE ÚPLNÝM OPAKEM TÉ Z VÁNOC NA SPADNUTÍ

Foto: Alex Bailey/Netflix

Claire Foy začátkem ledna přiznala deníku The Times, že ji těší, že v herecké branži dokázala něco změnit. „Ten rozdíl spočívá v tom, že vám jako ženské herečce řeknou, že máte nárok na platovou rovnost. Stalo se mi, že za mnou přišlo pár lidí a řeklo mi, že díky tomu mají stejný plat. V tomto odvětví se lidé pořád budou snažit dostat výš, ale schopnost držet všechno pod pokličkou je teď pryč,“ vysvětlila.

Herečka, která byla v seriálu Koruna všeobecně považována za nejlepší ze tří královen, se svěřila, že její nejoblíbenější scény byly soukromé mezi královnou a jejím manželem, které si zcela vymyslel tvůrce seriálu Peter Morgan. „Neustále se snažíte vystihnout své hrdiny a najednou si řeknete: Teď se cítím v kůži toho člověka dobře. Snažili jsme se pochopit, co se děje za zavřenými dveřmi. To jsme si s Mattem vždycky užívali nejvíc – scény v ložnici,“ dodala.

Zdroje: The Times, Deadline

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.