Seriál, který boří mýty o vztazích a intimitě míří na Netflix. Jeho hrdinové otevřeně zkoumají své touhy a hledají cestu k sebepoznání

Eva Lenská
Foto: Netflix

Tchajwanský komediální seriál Promluvme si o Čchu (Let’s Talk About CHU), který přináší osvěžující pohled na téma intimity, romantiky a rodinných vztahů, určitě potěší nejen fanoušky asijské tvorby. Bude otevřený, odvážný a zcela současný. Hodlá totiž zkoumat lásku i vztahy optikou několika generací jedné rodiny.

Chu-ai (Chan Tzu-hsuan) má videoblog, který se zaměřuje na sexuální výchovu. Řídí se mantrou Jen sex, žádná láska! a své obavy v oblasti vztahů probírá se svým kamarádem s výhodami Ping-kem (Kai Ko), jenž rovněž sdílí skepsi vůči lásce. Její starší sestra Chu-wei (Kimi Hsia) naopak řeší manželské problémy se svým mužem Shi-chiehem (Umin Boya), zatímco bratr Yu-sen (JC Lin) se rozchází se svým dlouholetým přítelem poté, co uvízl v nerovném vztahu.

ČTĚTE TAKÉ: NOVÉ JIHOKOREJSKÉ SERIÁLY, KTERÉ MÍŘÍ NA NETFLIX: HISTORICKÉ DRAMA I ROMANTIKA, U KTERÉ ZAPLESÁ NEJEDNO ŽENSKÉ SRDCE

Na pozadí napjatých vztahů mezi rodiči (Miao Ke-li a Hong Sheng-te) zmíněných sourozenců se seriál zabývá otázkou, zda Chu-ai dokáže najít cestu k sebepoznání, uspokojení svých tužeb a navázání smysluplného vztahu, ve kterém nebude prvořadou fyzická láska.

Režisérka Remii Huang vychází z vlastních životních zkušeností a snaží se iniciovat rozhovory o sexu, tedy tématu, kterému se asijské kultury často vyhýbají. Šestidílné komediální drama odvážně a velmi otevřeně řeší současné otázky ohledně role rodiny a zdůrazňuje důležitost diskuse o sexualitě pro podporu zdravých vztahů.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: ALEXANDR VELIKÝ DOBUDE NETFLIX. VELKOLEPÝ SERIÁL O JEDNOM Z NEJVĚTŠÍCH VOJEVŮDCŮ HISTORIE SLIBUJE STRHUJÍCÍ SCÉNY I HISTORICKOU PŘESNOST

„Každý člen rodiny Chu představuje jinou věkovou skupinu. Scénář mi přišel zajímavý, protože zkoumá život skrze různé aspekty sexuality,“ přiznal herec Kai Ko. Chan Tzu-hsuan, která hraje hlavní hrdinku, uvedla, že jde o jedinečný seriál, ve kterém je vidět, jak každá postava prochází svým vlastním traumatem. „To je pro mě nejdojemnějším aspektem celého díla,“ popsala.

Tchajwanský seriál Promluvme si o Čchu bude na Netflixu dostupný od 2. února.

Zdroje: About Netflix, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.