Nové jihokorejské seriály, které míří na Netflix: Historické drama i romantika, u které zaplesá nejedno ženské srdce

Eva Lenská
Foto: Netflix

Netflix si pro diváky opět připravil dvě čerstvé novinky z Jižní Koreje. Jedna se odehrává v dobách Joseonu a druhá v současnosti mezi lékaři. Jako obvykle nebude v ději chybět přátelství, pomsta, krize, nedorozumění i láska. K-dramata Uchvácení krále i Doktoři na dně tak určitě zpříjemní zimní večery nejen skalním fanouškům jihokorejské tvorby.

Uchvácení krále (Captivating The King)

Lee In (Jo Jung Suk) je princ a jeho staršímu bratrovi králi Lee Sunovi (Choi Dae Hoon) na něm velmi záleží. Ačkoliv mu přísahal věrnost, poté, co se stane rukojmím dynastie Qing, se všechno změní. Král si začne myslet, že ho mladší bratr zradil a začne ho nenávidět, čímž mu způsobuje hlubokou citovou bolest.

Osamělý princ posléze pozná tajemného hráče hry baduk Kang Mong Wooa, jenž ho fascinuje. Stanou se přáteli bez ohledu na postavení. Povinnosti však mají přednost. Vlivem okolností se Lee In totiž stane králem. Zastává nejvyšší postavení a působí majestátně, ale vnitřně je smutný. Z neznámého hráče baduku se překvapivě vyklube krásná špionka Kang Hee Soo (Shin Se Kyung), která usiluje o pomstu. Právě proto se s králem sblíží, leč nakonec musí čelit svým vlastním citům.

Historický seriál Uchvácení krále má 16 dílů a na Netflixu bude postupně vysílán od 21. ledna.

ČTĚTE TAKÉ: 7 NEJLEPŠÍCH ČESKÝCH FILMŮ ROKU 2023: VELKOLEPÝ NÁVRAT KARLA RODENA, SKVĚLÝ SCI-FI THRILLER I BRILANTNÍ ČERNÁ KOMEDIE

Doktoři na dně (Doctor Slump)

Yeo Jung Woo (Park Hyung Sik) patřil na škole mezi premianty. Studoval na nejlepší lékařské fakultě v zemi a stal se šikovným a oblíbeným plastickým chirurgem. Jeho život plynul hladce do té doby, než se kvůli nehodě, k níž došlo během operace, ocitl na pokraji svých sil.

Anestezioložka Nam Ha Neul (Park Shin Hye) byla už jako dítě velmi inteligentní a lidé ji nazývali géniem. Usilovně studovala a stala se lékařkou. Její život se postupem času začal skládat pouze z práce nebo studia, a na zábavu jí tak nezbýval čas. Právě ve chvíli, kdy to chce změnit, potkává svého rivala z minulosti, Jung Wooa. Oba jsou úplně na dně. Vzájemně se utěšují a postupně mezi nimi rozkvétá romantický vztah.

Romantický seriál Doktoři na dně má také 16 dílů a Netflix ho začne vydávat od 27. ledna.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: KVÍZ: CHARMANDER, VULPIX NEBO PIKACHU. POZNÁTE VŠECHNY POKÉMONY?

Zdroje: What’s on Netflix, Asianwiki, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.